Przerywa w pewnym zakresie obrotów..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Tydzień temu założyłem wtrysk z komputerem stag 4 i wtryskami czerwonymi valtec do hondy accord 2.2 '93.Problem pojawia się podczas jazdy ze stałą prędkością w zakresie obrotów 1800-2500,silnik lekko przerywa tak jakby przez chwilę nie pracował na jednym cylindrze,przy przyśpieszaniu nic takiego nie występuje.Na benzynie jest ok,świece i przewody wymienione..czy wie ktoś co to może być?Bede wdzięczny za rady..pozdrawiam...

za wolne i za mało wydajne wtryskiwacze, wymień na magic jet. Jaki masz reduktor?

jak bedziesz mógł podmień cewke zaplonowa z tego modelu. dość częsty przypadek.

Cytat:
za wolne i za mało wydajne wtryskiwacze, wymień na magic jet.

Instalacja jest oczywiście na gwarancji jednak nie wiem,czy zgodzą się na wymianę wtrysków...

Cytat:
Jaki masz reduktor?

Niestety tak to upochane,że nie widzę, a w książce gwarancyjnej nie pisze,jak się "doczytam" to napiszę..

Cytat:
jak bedziesz mógł podmień cewke zaplonowa z tego modelu. dość częsty przypadek

Cewka była już zmieniana jakieś 2 lata temu...a czy nie byłoby takich objawów na benzynie?(jest wszystko ok)?Tak czy siak podjadę do nich i będą próbować wyregulować..pozdr.

reduktor to tomasetto,prawdopdobnie alaska(dochodzi do niego przewód 6mm a do artica ponoć 8mm)...i tu jest pytanie czy ten reduktor aby nie obsługuje aut do 90KM?(u mnie jest 150) Za instalację zapłaciłem więcej bo miało być lepiej a okazuje się że gorzej być nie mogło...

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2009-09-21 18:54:16 ]

Widzę,że to jakaś zmowa(mówię tu o "gazownikach",że upychają te reduktory do aut często o mocach grubo ponad 100KM i upieranie się,że jest ok).....

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2009-09-23 18:08:48 ]

alaska to dobry reduktor ale do 90KM. Tak zaleca na swojej stronie producent staga i powinienies na tej podstawie reklamowac kompletację , domagając sie też wymiany wtryskiwaczy
http://www.ac.com.pl/site_media/files/2009/05/14/dobor_dysz.pdf
rzecz nie dotyczy zmowy ale chciwości : to najtańszy komplet z mozliwych

[ wiadomość edytowana przez: hydrol dnia 2009-09-23 21:05:52 ]