MotoNews.pl

Problem z lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam poczebuje pomocy bo nie moge dac sobie rady z ustawieniem spalania w skodzie favorit pali juz 14 l i niewiem co mam zrobic załozyłem nowy parownik tomatsu nic nie pomogło ukręciłem gazu ze ledwie jedzie i nic no na gazioze nic nie pomogą bo oni by ino kompy podłączali a tak to nic nie daje jesli ktos ma jakies pojecie o tym albo miał podobny problem to za pomoc będe bardzo wdzieczny

temat był już wałkowany wiele razy na tym forum...
Co do "gaziorzy" to spróbuj znaleźć takich co potrafią wyregulować skład mieszanki, zapłon, potrafią sprawdzić świece,kable WN, kopułkę i palec a także filtr powietrza. Co tu jeszcze można??? Można sprawdzić ile pali benzyny - może silnik mówi "dobranoc" a Ty czepiasz się gazu??? Można też założyć lekkie buty i odczepić przyczepę... pozdrawiam

ja sie nie czepiam gazu tylko mam problem z kturym nie moge dac rady bo jesli chodzi o sprawy mechaniczne to se dam rady bo sie znam na mechanice a wymiana kabli swiec nic nie daje no chyba ze ktos wymienia takie zeczy raz na 100 000 to sie zgodze a jesli chodzi o silnik to jusz jest drugi ale ten pierwszy tez palił duzo tak ze cos jest z gazem dowiedziałem sie ze mozna przytkac pare dziurek od rozpylacza niewiem jak sie to nazywa po fachowemu i moze to pomuc pozdrawiam