MotoNews.pl

Pytanie na temat szlifów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie. Chciałbym sie dowiedzieć, czy w którymś z silników łady jest na tyle powierzchni utwardzonej aby zrobić 12 szlifów? usłyszałem tą informacje i chciałbym sie dowiedzieć czy jest to prawdą

[ wiadomość edytowana przez: pablo92 dnia 2009-10-03 15:39:49 ]

mysle ze jest to mozliwe - i to calkiem spokojnie !
Pytanie czy zawsze wyjdzie kolejny nastepny.
Silniki 2103, zwlaszcza te pierwsze mozna bylo wiercic ponoc do 83mm, wiec wyjdzie znacznie wiecej !.

Ale !! Biorac pod uwage "obecnie" dostepne to tez spokojnie.
Ja swoj 2103 wiercilem do 79 mm bezproblemowo.
Wiec: 76 nominal nie licze.
76,2;,4;,6;,8
77, 77,2;,4;,6;,8
78,78,2;,4;,6;,8
79
Co daje wlasnie pietnascie szlifow pod warunkiem ze kazdy nastepny wyjdzie co 0,2.

Wiec 12 uwazam ze calkiem spokojnie w 2103.

Jesli pierwszy wyjdzie po 200 000 km, a kazdy nastepny po 100 000 km, to mozna by i milion km nabic lada

Tak wiec rozumiem że rozwiercenie takiego silnika do pojemności ok 2 litrów nie było by problemem?

Nie ale byś musiał dać wał o wiekszym skoku no i mieć wysoki blok. Poczytaj translatorem kartuning.ru

przez rozwiercenie nie osiągniesz pojemności 2 l. A jeśli się to uda pewnie będzie bardzo nietrwale.

dla zwiększenie pojemności do np. 2 litrów sa komplety, krotsze korbowody i inne tłoki. wówczas przy odpowiednim dolocie, i mieszance bedie to gralo.

myślę ze łatwiej wrzucić inny motor niż dłubać i rozwiercać.

a swoja droga, motor 1,8 ktory wstawiaja w nive, nie pasuje ?

no tak, chodzi mi o 2 litry po zmianach korb i tłoków. Moje pytanie było po prostu czysto teoretyczne bo miałem kiedyś budowaćcoś takiego w 125p. Jednak efekt nie był by zadowalający dlatego wkładam ca18 z 200sxa. Może kiedyś się jeszcze zdecyduję na zrobienie czegoś takiego gdy bedzie więcej gotówki. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

w nivowskim 1.7 mozna dojsc, dzieki rosjanom z kartuning do prawie 2 litry, dzieki walowi o zmienionym skoku.
ja chce miec 1.8 z tego silnika - bo nie chce wiercic
zerknij na to np:
link

ogolnie chodzi o Motokomplety - bartixr moze Ci to sprowadzic

za 2 litry cena 37 000 rubli, czyli ok 3700 pln, drogo ale masz wszystko, kute tloki itd