[mk6]1.616v jakie tarcze hamulcowe wybrać???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam tarcze wentylowane i abs... mój komplet prosi juz o zmiane i zastanawiam się co wybrać w dobrej cenie... proszę o podpowiedzi...
1
2
3
4
do tarcz bez klocków dodał bym ferrodo...
co wybrać??

podpowie ktoś??

Osobiście jeżdżę na zestawie tarcze brembo + klocki ferrodo. Po dopasowaniu się klocków do tarcz samochód naprawdę dobrze hamuje.

Ja ostatnio musialem wymienic tarcze i klocki, gdyz tarcze juz byly slabe, a klocek hamowal polowa powiechrznii i nie szlo kol zablokowac - balem sie ze od mocnego nacisku nogi, pompa wystrzeli, pedal hamulca urwie sie

Wybralem najtansza opcje na rynku jaka znalazlem:

tarcze hamulcowe 4MAX
klocki hamulcowe FOMAR (polskie)

za komplet zaplacilem 130pln, zero piszczenia, tez dobrze hamuja

Nie widzialem sensu przeplacania, gdyz nie uprawiam jazdy wyczynowej, a szybciej rdza mi zje progi,podloge,podluznice niz zjade hamulce

Kup sobie komplet zacisków i tarcz i klocków z RS2000 260mm i wtedy będzie Ci fajnie hamować. Nie kuś się na nic z logo harta czy inny tani badziew bo nie ma to sensu. Jedyne co tanie i dobre według mnie to Mikoda. Takie tarcze w wesji GT mam u siebie już pare tyś i hamowanie przerasta oczekiwania No i klocki ferodo premier, słabszych nie ma sensu brać.

domyslam się ze zestaw jak w rs2000 hamuje super ale za duze koszta na przeszczep takich homowników i z tego co wiem juz bym nie załozył 13 na zime więc zostane przy 240... więc brembo plus ferrodo nie nadaje się?? a ate power disc?? albo harty mam w tej samej cenie co ate na alledrogo same tarcze za 250 zł to chyba bubel nie będzie??

ja kupowalem tarcze ate za jakies 90z/szt wentylowane bez naciec po prostu takie jak powinny byc do tego klocki ferodo premier i masz spokoj polecam goraco
Pozdrawiam

ja bym chciał coś troszke lepszego od standardowych

Cytat:
2009-10-11 13:51:40, essi1616v pisze:
domyslam się ze zestaw jak w rs2000 hamuje super ale za duze koszta na przeszczep takich homowników i z tego co wiem juz bym nie załozył 13 na zime więc zostane przy 240... więc brembo plus ferrodo nie nadaje się?? a ate power disc?? albo harty mam w tej samej cenie co ate na alledrogo same tarcze za 250 zł to chyba bubel nie będzie??

za 250 masz ATE power disc czy zwykłe ?

co do ate:

power disc: 125zł/1szt
zwykłe ate: 98zł/ 1szt
harty bym darował sobie (już lepiej chyba mikodę) albo boscha za ok 80zł/ 1szt
klocki ate - ok 95zł za komplet

ja chciałem wstawiać większe tarcze do puga......... ale i tak granica skuteczności do załączanie ABSu, więc wg mnie, tylko różnica jaką siłą trzeba nadusić na pedał żeby ABS załapał, jeżeli musisz naprawdę mocno dusić to większe tarcze będą lepsze... a jeżeli nie to raczej nie ma sensu. (przynajmniej u mnie tak było), przy wymianie tarcz i klocków zmień od razu płyn hamulcowy i przepłucz układ hamulcowy, po wymianie samego płynu będziesz już miał różnicę.

płyn mam wymieniony jak robłem hamowniki z tyłu w lipcu a co byś powiedział o brembo i zwykłe ferrodo za 220 zł komplet... kumpel mi proponował ze dobre, ma sklep motoryzacyjny... śmigam normalnie bez wariacji i tez mam abs... a te co mam jak chamuje z ponad 150 to bardzo delikatnie zaczyna być czuc drganie na kierownicy więc juz cieńkie są bo przy niższych prędkościach spokój

i co smigał ktoś na tych brembo i ferrodo za ok 200 zł

Po raz drugi... Ja. Wszystko kupowałem na ford-sklep.pl

Cytat:
2009-10-11 17:51:22, tomason2 pisze:
Po raz drugi... Ja. Wszystko kupowałem na ford-sklep.pl

sorka człowiek roztargniony przez osobiste kłopoty dzięki i kupie taki zestawik... a powiec mi kolego czy tarcze sie nie pokrzywiły albo cos??