[mk6]1.616v filtr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie wiem ze jest duzo o tym bo szukałem ale tej jednej rzeczy nie mogłem znaleźć... chce profilaktycznie na zime wymienić filtr paliwa w essim... wiem ze mam koło silnika jeden ale mam cos jeszcze przy wlewie paliwa w nadkolu... czy to też filtr paliwa i jaki?? pozdro

Hmm, trochę się podłączę. Dziś właśnie wymieniałem filtr paliwa i wymieniłem ten który jest przy baku do którego z dwóch stron wchodzą wężyki. Czy jest jeszcze jakiś drugi filtr przy silniku?

Silnik 1.6 16V

[ wiadomość edytowana przez: MaRRecki dnia 2009-10-15 19:49:31 ]

podpowiec mi co to za filtr i dokładnie co i jak... jest 2 filtr metalowy bo ten jest plastikowy a tamten jest wiekszy i jest patrząc od przodu nadole za silnikiem

MaRRecki mk7 ma filtr paliwa przy kole z tyłu a mk5/6 przy silniku.
Co do tego czegoś przy nadkolu u kolegi essi1616v to nie wiem o co chodzi.

nadkole tył przy kole to to samo chodzi o ten przy wlewie... i raczej mam 2 bo ten o króry pytam to chyba wstępny czy coś ale niewiem do końca

Essi1616V ja mam w mk7 dokładnie TAKI i jest po prawej stronie baku, nad belką

to ja niewiem co to za filtr umnie jest bo wchodza do niego 2 przewody i jest z logo forda... niechce mi sie isć juz do garazu bo zrobił bym fote

niewierze ze nikt takiego czegoś nie ma w swoim mk 6 i nie wymieniał pomocy panowie i drogie panie

up

Jest tylko jeden filtr paliwa, MK5/6 ma go w komorze silnika nad maglownica, mk7 ma z tyłu, ta banka przy wlewie jest połaczona z filtrem weglowym paliwa, i tamtedy sa odprowadzane opary ze zbioprnika do filtra weglowego. Ta banka prawdopodobnie pracuje jak membranka czy cos takiego.

wielkie dzięki magik... jesteś niezastąpiony a gdzie filtr jest w komorze silnika wiem poprostu zastanawiało mnie co to jest i czy nie jest to filtr bo chciałem zrobić wsio na tip top pozdro i jeszcze raz wielkie dzięki