Obwód sondy lambda - komputer?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie takie:
Instalcja Landi Renzo II gen., silniczek 2.0 sfe Toyota carina e; Czy w obowdzie sonda lambda - komputer z silnika jest wpięty komputer z instalacji? czy on jest jakos równolegle puszczony. Pytam ponieważ mam problem od jakiegoś czasu z komputerem z instalacji. zaczęło sie od dziwnych odgłosów wydostających się z tegoż komputera. Wyjąłem go i okazało się że go zalało. troszkę przypalona jedna z kości i troszkę się rozwarstwiła. No i na gazie cyrki - wiadomo.ALE!! na benzynie też cyrki,pojawiły się dziury, nierówna praca, zamulanie i nie ma mocy. Objawy wyglądają jakby sonda się zepsuła(była sprawdzana w warsztacie miesiąc temu i działała). Dlatego moje pytanie. Jeśli komputer z gazu jest szeregowo to może po prostu przerywa sygnał.
Pozdrawiam

sterownik gazu pobiera równilegle ze sterownikiem benzynowym sygnał sondy, uszkodzony sterownik pewnie zwarł ten sygnał i sterowni benzyny nie ma sygnału z lambdy. Koniecznie odłącz sygnał sondy od sterownika gazowego do czasu wż go wymienisz na sprawny

dzięki za odpowiedź. Dzisiaj o dziwo wszystko było okej. Jeździł jak wcześniej...i na PB i na LPG... hmm no ale sterownik trzeba tak czy siak wymienić. No to od razu spytam czy musze wymienić na taki sam czyli z Landi czy mogę kupić innej firmy?

skoro działa to po co ? wymian na inny to konieczność wykoania nowej wiązki elektrycznej , przełącznika itd

No ale on raz działa raz nie działa. przejadę 200 km i nic się nie dzieje.. nagle zaczyna głupieć i mam przez kolejne dwa dni efekty takie jak opisywałem.