Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-16 23:46:23 Ja niestety będę zmuszony zastosować spsryskiwacze reflektorów ![]() ![]() Zestaw z Omegi wybrałem, ponieważ dysze znajdujące się na zewnątrz autka są niewielkie i nie szpecą wyglądu reszty samochodu ![]() Pozdrawiam |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-17 00:09:54 Spryskiwacze wysuwane = z Mesia lub Lexusa. Oczywiście, że wykonalne z tym, że bardzo pracochłonne, gdyż samodzielnie należało by wykonać prowadnicę do dysz.
Co do oddzielnego zbiorniczka, jego zastosowanie jest o tyle wskazane, że swykły od Espero, trzeba by dodatkowo przerabiać by zastosować dodatkową, wysokowydajną pompkę a płyn schodził by nam wyjątkowo szybko ![]() |
![]() Krawat Audi a4 cabrio Warszawa | 2003-06-17 01:04:58 SpeedR a powiedz czemu bedziesz zmuszony ![]() Czyzby mial sie pojawic pierwszy esperak z xenonami ![]() |
![]() DrA eS ... | 2003-06-17 01:09:54 Hihihihi... mam w Omesi spryskiwacze reflektorow... ale odlaczone ![]() A takie fajne sa... wysuwaja sie i wala " z sila wodospadu ". Tylko, ze efekt jest zauwazalny dopiero przy duzych predkosciach kiedy powietrze ma " sile " zdmuchnac rozpuszczony brud z powierzchni reflektora ( na maske oczywiscie... no i blotniki ![]() ![]() |
piotr-ek | 2003-06-17 07:47:57 A nie prościej miast odłączania spryskaczy jest nie włączać świateł? ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-17 16:28:43
Owszem, z tym, że jedno sprostowanie... z bixenonami ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-17 16:37:10 Jak ktoś zdolny (jak ja ![]() ![]() Dla przykładu, przeszczepi z innego autka. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-17 16:38:02
A zawiecha zrobiona, utwardzona znaczy się ? ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-17 16:45:55 Właśnie w trakcie, sprężynki już sobie czekają, teraz czas na Bilsteiny B6 (jak tylko sprzedam felgi ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-06-17 18:45:18 a jakie felaski jeśli mozna zapytać?????? |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-17 18:52:59 Borbety A 7x15" |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-06-17 18:54:12 jakieś zdjątka i ew. cena - może byłbym zainteresowany....... |
![]() Krawat Audi a4 cabrio Warszawa | 2003-06-17 19:48:16 SpeedR - a chcialem zapytac - czy gra warta swieczki? Mam na mysli spryskiwacze - bo za bixenonami jest jak najbardziej na ![]() Moje zdanie jest takie - chcesz zalozyc spryskiwacze, po to zeby zalozyc biksenony i byc w miare "w porzadku" wobec prawa - w/g mnie bez sensu... Mniemam, ze robisz to bo przepisy tego wymagaja (znaczy sie poziomowania i spryskiwaczy)... Ale tak na prawde to i tak nie bedzie zgodne z przepisami... Bo zestaw ten musi byc homologowany, a rzecz jasna, ze Ty takiej homologacji miec nie bedziesz... I nie wazne ze bedziesz mial spryskiwacze, poziomowanie (ktore zreszta jest i tak o dupe potluc - bo nie jest to jak mysla co poniektorzy poziomowanie dynamiczne - powodujace ze pomimo hopkow swiatla swieca w jednym kierunku, a wlasciwie poziomie, tylko poziomowanie statyczne - zalezne od polozenia samochodu w czasie postoju - czyli to pokretlo ktore my mamy do regulacji swiatel kolo recznego tyle tylko ze automatyczne...) - to i tak bedzie niezgodne z prawem... Co nie znaczy ze Cie nie popieram - wrecz przeciwnie, jestem jak najbardziej ZA, i podpisuje sie pod Twoim pomyslem obiema rekami, natomiast nie widze sensu w rzezbieniu zderzaka, dokladania tam jakis spryskiwaczy ( ktroych "zalety" opisal Dramar ![]() Ale decyzje pozostawiam Tobie ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-17 23:09:06 Krawat, masz 100% racji, a nawet 101 - poważnie ![]() Istotnie spryskiwacze montuję by być "w miarę" wporządku z przepisami, a poziomowanie fakt, że nawet dynamiczme daje bardzo niewiele, ono tylko w teorii koryguje ruchy lamp podczas jazdy, tak naprawdę korekcja ta jest tak mała, że prawie niezauważalna, dletego też jeśli padnie Ci to w autku fabrycznie wyposażonemu w xenony nikt tego nie naprawia, a różnicy i tak nie widać ![]() Tak więc to wszystko poddaję jeszcze pod dyskusję. Aczkolwiek, z racji na fakt, że na zbyt wysoką pensję nie mogę narzekać ![]() ![]() Pozdrawiam - Speed R |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-06-20 15:11:00 Według mnie w espero nie jest to najlepszy pomysł - po pierwsze będą problemy z chłodzeniem reflektorów (w espero odbłyśniki i szkła są plastikowe i to na dodatek średniej jakości) pozatym spryskiwacze żeczywiście więcej brudzą niż myją a w całą sprawe włożysz kupe pieniędzy poto, zeby świeciło to gorzej niż oryginał tylko, że na niebiesko. |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2003-06-20 15:57:11 No to chyba już sie wyleczyłęm ze spryskiwaczy. Interesowało mnie ich skutecznośc, ale skoro piszecie, ze nie sa efektywne, to rzeczywiscie nie ma sesnu. Tylko w tym momencie nachodzi mnie kolejne pytanie... Skoro spryskiwacze sie nie sprawdzają, to dlaczego odchodzi sie powoli od wycieraczek, które napewno sa skuteczniejsze? W nowych modelach Volvo, Mercedesa, Saaba, itp. na próżno by ich szukać. Hmm, moze to tylko gadżet? ![]() A tak swoją droga ... na wycieraczki też jest u nas miejsce ![]() ![]() Pozdrawiam. Paweł |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-06-22 02:06:01 Przykro mi ale wycieraczki odpadają na starcie - szkła reflektorów espero są plastikowe i nieda się zastosowac wycieraczek bo po kilku użyciach trzebaby wymieniac reglektory. Dlatego też inni producenci przestali je stosować bo sie nieda przy plastikowych szkłach - stąd spryskiwacze - "z braku leku dobry i kit" a prestige trzeba jakoś podnosić - np wysuwanymi spryskiwaczami ![]() |