MotoNews.pl

Instalacja LPG 2 gen tomasetto fiat uno 1.0 gaśnie pomóżcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich i proszę o pomoc !!!
Mam fiata uno wtrysk jednopunktowy silnik 1.0 fire z instalacją tomasetto zakładaną 5 lat temu przejechane ok. 50tys. i mam od 2 tygodni problem bo nie umiem parownika wyregulować a objawy są takie że silnik jak jest zimny zapala na benzynie i dopóki jest automatyczne ssanie włączone mogę normalnie docisnąć gazu i wtedy perzełączy się na LPG i można jechać ale kiedy silnik jest zagrzany no to objawy są takie że gaśnie na biegu jałowym bez wrzuconego biegu. Mam taki reduktor i niee wiem która sruba jest od czego, ale próbowałem zakręcić je i potem odkecałem po 1/4 obrotu i nic z tego. Pomóżcie !!
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=798541296

Dodam jeszcze że na benzynie autko śmiga idealnie i na niskich obrotach nie gaśnie silnik pracuje cicho i równo. W mojej instalacji LPG nic jeszcze nie wymieniałem i nie wiem od czego należałoby zacząć , co sprawdzić najpierw, pomieżyć może coś . dolewam zawsze na bieżąco płynu chłodniczego bo podobno jego ilość ma duże znaczenie.

witam.
prawdopodobnie tylko regulacja. możliwe ,że na to ma wpływ zmiana gazu na zimowy a reduktor ma swoje przejechane.
reduktor ma dwie śruby jedna od mieszanki paliwowo powietrznej. drugiej lepiej nie ruszać jesli sie nie wie do czego służy. regulować tą bardziej umieszcona centranie do reduktora. i można o więcej obrotów. jak wkręcasz to zubazasz mieszankę a jak odkrecasz to wzbogacasz.