Problem z ładą 110

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich użytkowników.
Jest to mój 1 post, więc prosze o wyrozumiałosć.
Mój problem dotyczy łady 110. W czasie jazdy od 2 tys. do 3.5 tys szarpie. Potem na wyższych obrotach jest wszystko ok. Wymieniłem przewody i świece i problem dalej jest.
Mam pytanie gdzie na terenie podlaskiego województwa moge zczytać błedy. Może polecicie jakiś dobry warsztat.
Słyszałem, że można kupić (urządzenie) które zczyta błędy. Słyszałem, że na allegro jest takie coś ale ja nie znalazłem.
Prosze o rady i wskazówki.
Dziękuje.

jesli chodzi o zczytanie bledow to nie szukaj zadnych urzadzen i nie rob tego na wlasna reke bo jesli nie daj panie zrobisz cos zle to sprawa moze byc bardzo kosztowna najlepiej udac sie do jakiejs dobrej stacji diagnostycznej i tam zczytaja bledy troche to bedzie kosztowalo ale bedziesz mial calkowita pewnosc ze wszystko bedzie tak jak nalezy.

Wiem że najlepiej zczytać błędy w dobrym warsztacie. Z tego co się orientowałem to na terenie województwa podlaskiego żaden warsztat nie zczyta mi błędów iż nie mają odpowiedniego sprzętu. Może wie ktoś gdzie moge zczytać błędy.

Powiedz mi jaki masz silnik i jaki masz rocznik. Starsze wersje z elektronika GM pozwalają na sczytanie kodów bez kompa. Ja strzelam że winna jest przepływka. Ile ci pali? Są jakieś inne objawy? Auto ma gaz?

DEx

Witaj.
A więc tak, jest to łada 110. Silnik 1.5 + gaz.Auto jest z 99 roku.
Wtrysk Bosch MP7. Strzelasz, że to przepływomierz, ale auto na wysokich obrotach idzie dobrze. Spalanie jest ok.

Na gazie i na benzynie są takie same objawy?

tak na gazie i benzynie tak samo.

No to pewno coś z elektroniką ale to już sprawdzisz najszybciej przez komputer.

a przypadkiem oplowski zestaw diagnostyczny nie pasuje?
ktos wspominal ze taki wystarczy.
chyba Kropi z forum. Sam ma 110 , moze cos doradzi.

Cytat:
2009-10-27 18:04:39, bartixr pisze:
a przypadkiem oplowski zestaw diagnostyczny nie pasuje? ktos wspominal ze taki wystarczy. chyba Kropi z forum. Sam ma 110 , moze cos doradzi.

właśnie tak jak napisałeś gniazdo daewo a program opla
ale nie ma co podłanczać bo wykres pokaże:
1 sonda lambda
2 czujnik wolnych obrotow
3 czujnik położenia przepustnicy
ale radził bym prosty sposób i nie tylko ład się tyczy jak odpalisz i odłączysz wtyczke od przepływomierz i bedzie chodzić to wiadomo że to przepływka
Sam to przerabiałem i jeszcze możesz spróbować odpalić bez wtyczki na przepływomierzu i tak samo jak wyżej jak zapali to przepływka

Cytat:
2009-10-11 19:01:49, tomas200 pisze:
Witaj. A więc tak, jest to łada 110. Silnik 1.5 + gaz.Auto jest z 99 roku. Wtrysk Bosch MP7. Strzelasz, że to przepływomierz, ale auto na wysokich obrotach idzie dobrze. Spalanie jest ok.

powyżej 3500 obrotów bedzie chodziła normalnie a i spalanie jest niecały litr na 100km więcej niż normalnie więc nie odczujesz że pali więcej

[ wiadomość edytowana przez: kropi dnia 2009-10-27 19:28:32 ]