MotoNews.pl

[MkV] Cieknie płyn chłodniczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam koledzy !
I znowu problem. Dolewam sobie płyny do chłodnicy bo widze że w zbiorniczku coś ubyło. I weszło mi z 1 litr, po 2 tygodniach patrzę się i znowu brakuje. Więc dzisiaj dolałem 1.5 litra płynu. Jadę chyba z 10 km patrzę i znów poniżej kreski w zbiorniczku wyrównawczy. Zaglądam gdzie to cieknie i dostrzgłam że jest wyciek z lewej strony silnika. Nie z chłodnicy ale właśnie po lewej stronie (patrząc się z przodu na silnik). Cieknie po pasku klinowym od alternatora tak że te kropelni wpadają na ten pasek i troszkę chlapią. Zaglądałem to po oku dostałem heheheee. I teraz powiedzcie mi czy tam znajduje się pompa wody ? Bo jak tam to pewnie to jest właśnie popma bo wężyki sprawdzałem i tam sucho. A lewa strona silnia cała mokra. Więc napiszcie czy pompa wody znajduje się po lewej stronie silnika ?
Dzięki za pomoc.
Marcin

pompa wody

aha, czyli czeka mnie zdejmowanie rozrządu i wymiana pompy. A umiecie w przyblirzeniu wycenić taką usługę. Oczywiście rozrządu nie bede wymieniać bo robiłem to 30 tyś km temu.

pompa skf 200 zł robota to zależy od mechanika ale ok 150-200 płyn ok 60 zł i wymien lepiej pasek rozrządu bez reszty zeby nie strzelił czasem i to koszt ok 90 zł i masz spokój na 50 tys jeszcze

Nie wiem gdzie ci skasowali 200zł za Skfa

można kupić i za 130

Pompa wody okolo 100 pln robota 150 .
płyn orginalny fordoski koncentrat 20 pln za litr(3 wejdą) lub zamiennik za 12 zwykły koncentrat