| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-04 15:22:43 Kumpel mi to podesłal pamietam że sporo soób nad tym myślało.
Kolega sie zalamał ale ma syrene na żółtych blachach. opis : 1) najpierw musialem wyrobic w PZM karte ewidencyjna ruchomego zabytku oraz opinie bieglego rzeczoznawcy (4 egzemplarze, koszt 350,-) - oczywiscie swoje musialem odczekac, zeby sie papierki zrobily i odlezaly gdzie trzeba 2) nastepnie udalem sie do wojewodzkiego konserwatora zabytkow po wpis do rejestru (podobno trzeba usicic jakas oplate skarbowa.. ale nikt sie nie upominal wiec nie placilem) 3) kolejny krok - kolejny urzad: decyzja wydana w krajowym osrodku badan i dokumentacji zabytkow potwierdzajaca wpis do ewidencji (tu bez oplat) 4) z tymi dokumentami dopiero moglem udac sie na przeglad techniczny (bezterminowy, a wiec nie trzeba sie bujac co rok na stacje diagnostyczna) na stacje kregowa lub ITS! ceny rozne - od 180 zl do 320,-! 5) dopiero ze skompletowanymi papierkami moglem udac sie do urzedu gminy celem zarejestrowania! oplata podwyzszona o 20,- zl w stosunku do zwyklych tablic! |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2003-12-04 16:12:25 ja jestem w podpunkcie nr 4 wlasnie z Fiatem Dino. w kraku wymagano odemnie tej oplaty skarbowej ale naszczescie 5 lub 10 zeta tylko, tak czy inaczej zabytkowe tablice to koszt 800-1000 zeta a slyszalem ze w Warszawie znacznie wiecej ze wzgledu na buractwo stolecznych lapownikow...eee to znaczy urzednikow... |
Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2009-11-18 00:02:59 Witam kolega bedzie rejestrował maluszka na zabytek w okregu warszawskim czy ktoś z Was juz rejestrował maluszka na zółte w wawie jakies podpowiedzi na co trzeba uważać??
POZDRAWIAM |