Jak poszeżenie zawieszenia 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
interesują mnie propozycje poszeżenia całego zawieszenia przedniego? z góry dzienkuje.

Po polsku:

Interesują mnie propozycje poszerzenia całego zawieszenia przedniego. Z góry dziękuję.

W koncu ktos sie podjal tlumaczenia z Zuluskiego na nasze. Dzieki
moja propozycja to dluzsze wahacze , gwint zamiast resora na przedzie i na tyle mcperson. Moze ostro ale za to na pewno skutecznie.

trzeba by tylko jakiegoś speca od zawieszeń, jaką sprężyna jak mocno ma tłumić amor , jak długie wachacze , jakie kąty itp. itd.

speca nie trzeba, wystarczy trochę poszperać i policzyć. nie mówię, że to jest łatwe, ale człowiek z odrobiną zacięcia technicznego powinien sobie z tym poradzić, wielkiej filozofii nie ma

Zależy od wielkości poszerzenia bo przy dużym rozstawie kół kąty Ackermana pójdą w pi..u i nawet naddatki na uslizgi nie pomogą

Sądząc po pisowni to lepiej kup sobie alu dystanse po 20mm na stronę i będziesz szczęśliwy

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2009-11-17 10:55:34 ]

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2009-11-17 10:56:01 ]

wystartował sezon w którym nie wiadomo czy cyferki w nicku oznaczają wiek ownera czy malucha...

To może nie do końca poszerzenie ale miło by było gdyby ktoś w Polszy podjął się rzemieślniczego wyrobu takich zestawów:

bolec przecież dla większości to niemożliwe Choć kupić jakieś dobre gazówki,nagwintować,dorobić sprężyny i w końcu pobawić się tokarką to niewykracza poza technikę a belkę jeszcze łatwiej byłoby skopiować

Żuraw coś rzeźbi ale wygląda to trochę ciężkawo

nie mówię że jest to niemożliwe.A wygląd wyglądem to przez jednoczesne poszeżenie wygląda hard Ale dzięki ci,dałeś mi pretekst to pobawienia się

Ps:miło by było jakby nas Żuraw odwiedził i nieco oświecił :: ::

[ wiadomość edytowana przez: Nowy666 dnia 2009-11-17 21:23:02 ]

poszerzenie tego górnego wahacza wygląda...hmmm

myślę że te poszerzenie górnego wahacza to tylko przymiara

racja.Sądząc po blacharce to ten maluch robi za modela.

maluch faktycznie jest modelem

LITOŚCI!!

Ja upolowałem takie cudo.

Cena była na szczęscie wiele wiele mniejsza
Jak bede na emeryturce to sobie coś zbuduje

[ wiadomość edytowana przez: 4xtrim dnia 2009-11-17 22:56:32 ]

a mógłby ktoś z Was polecić jakąś literaturę na temat konstruowania zawiasów?? najlepiej po polsku chociaż podejrzewam że pewnie zbyt wiele tego nie ma

Cytat:
2009-11-17 23:16:50, bolec666 pisze:
a mógłby ktoś z Was polecić jakąś literaturę na temat konstruowania zawiasów?? najlepiej po polsku chociaż podejrzewam że pewnie zbyt wiele tego nie ma

"Układy kierownicze samochodów" Józef Sikorski