[MKVII] Modernizacjia układu wydechowego propozycjie!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z hałaśliwym wydechem w mk VII. Rzecz w tym ze drżą osłony miedzy wydechem a podwoziem auta. W moim przypadku nie nadają się one do żadnej renowacji trzeba by nowe. I tu takie pytanie jak bym je wynotował to problem z głowy ale teraz czy bez nich nie będzie mi się bak paliwa nagrzewał i czy nie jest to niebezpieczne i co z resztą nadwozia. Przewody paliwowe zamierzam zabezpieczyć.
Proszę o sugestie w sprawie nagrzewania się tego baku czy wogóle zachodzi taka opcja ??

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2009-11-13 21:32:23 ]

Przy baku paliwa zostaw, resztę możesz usunąć...
Czy masz katalizator?

Mam strumienice wspawaną a kupiłem esiego bez ;( wspawałem i jest już ciszej. To przy baku lepiej zostawić mówisz może się nagrzewać ??

Ja w każdym samochodzie, nawet w rajdówce zostawiałem osłonę termiczną przy baku, powody są dwa:
- bezpieczeństwo, nigdy nie wiesz do jakiej temp. nagrzeje się wydech...
- osiągi, ekonomia... im, zimniejsze paliwo tylm lepsze spalanie, ponieważ jest lepsze mieszanie paliwa z powietrzem, a taki wydech przy baku zawsze w jakiś sposób podgrzeje ciecz...

Klosego masz rajcie ;D zostawię tą osłonę przy baku resztę zamierzam zdjąć.
A tu jeszcze jedno pytanie z czego mógłbym wykonać nową taką osłonę na rurę koło baku bo na allegro nie mogę takiej osłony znaleźć wogóle idzie takie coś kopic ??

Wykonać z aluminium jakiegoś cienkiego.
Jeśli chodzi zaś o szukanie, proponuję udać się na szrot. Znajdziesz w jakimś escorcie lub dopasuj z innego samochodu

Dzięki kolego za pomoc

co do bezpieczenistwa to moja osłona a dokładniej wkret na który była przymocowana przebił mi bak to tyle jesli chodzi o bezpieczenstwo....

a co nakrętek trzymających osłonę to w escorcie wystają takie gwinty, wystarczy kapsla przedziurawić i nakręcić.

Zimniejsze paliwo nigdy nie bedzie miało lepszych osiągów i nie będzie bardziej ekonomiczne od cieplejszego...