[OGÓLNE] alarm czuły na głośność

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, kupilem essiego z alarmem.
jednak zaraz po zakupie zauwazyłem ze jest bardzo czuł na głośność. np zaparkuje pod domem, pies jest 5 m od samochodu zacznie szczekac to alarm sie wlacza, tzn najpier 4 znaki ostrzegawcze a potem jak znowu to bez przerwy wyje samochod.

tam samo jak samochod stoi przy ruchliwej ulicy, tir przejedzie a tu juz alarm sie wlacza.

pytanie mam, gdzie moge takie cos zrobic, i ile moze kosztowac. alarm fajna rzecz ale wogole jej nie uzywam. i musze tak czy siak zamykac samochod z kluczyka bo z pilota jak zamykam to sie wlacza alarm a z kluczyka nie.

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2009-11-15 20:54:06 ]

Sądzę, że prawidłowe wyregulowanie czujników mikrofalowych za pomocą potencjometru centralki alarmu lub centralki czujników rozwiąże Twój problem .

odpowiem tak "aha" hehe

jak bys mogl przyblizyc gdzie co jak :] he

pdasiek twoj alarm nie jest czuly na glosnosc co poprostu na wstrzasy. jak pies szczeka to fala dzwiekowa wprawia twojego essa w delikatne drzenie - bynajmniej nie ze strachu...

niewiem jak z czujnikami ultradzwiekowymi jak pisze toradek, ale regulacje najprosciej znajdziesz idac po kabelku od czujnikow w srodku (prawdopodobnie gdzies na slupkach z przodu)... gdzie moze byc centralka - wszedzie... z wiadomych wzgledow, niema miejsca gdzie zaklada sie centralke... im glebiej i trudniej dostepna tym... bezpieczniej... nie koniecznie lepiej przy naprawach...

czujniki maja chyba swoja regulacje, ale nie mam pewnosci w 100%. u mnie jest tak ze mam centralke, od niej na kablu idzie czujnik udarowy i na nim mam regulacje... do tego na kolejnym kablu wlasnie ultradzwieki... i tam chyba tez regulacja.

pozdrawiam

w 90% przypadków montowanych alarmów centralki są nad nogami kierowcy, gdzieś pod plastikami schowane i tam coś do kręcenia znajdziesz

ok, dzieki, jutro postaram sie to znalezc i zdam relacje

jak mowiliscie, czujnik wraz z antenka był zaraz przy drzwiach przy nogach. był tam potencjometr i wzialem na maksa na minimum. poki co nie mialem w sumie jak sprawdzic czy sie zmieniło ale mysle ze raczej napewno.