Pompa !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie jakie objawy sie pojawiały sie u was jak padła pompa wodna bo mi coś napier...

U mnie zaczeło brakować płynu. I po uniesieniu, pod pomką wisiały sopelki zielone caluśkie. Pompe wymienia się w naszych bolidach razem z rozrządem.

Tak, ale co druga wymiane rozrzadu, czyli przy 120, 240 tys km... Tak przynajmniej jest zalecane w oplach - moja przy 120 tys byla jeszcze sprawna,ale zostala wymieniona na wszelki wypadek.

mi też poleciala pompa wodna : objawy: churgotało i brzęczało mi w silniku i dookoła pompy właśnie wisiały mi zielone sopelki i wcale nie trzeba wymieniać odrazu rozrządu pozatym warto kupić pompe od opla jest tańsza niż pompa z Daewoo a jest identyczna ...

nio głównym objawem padniecia pompy jest ubytek płynu.!!!!
w przypadku gdy płynu nieubywa a coś swiszczy w okolicach rozrządu ja stawiałbym na Napinacz paska rozrządu.!!!!!!!

zaczac wyciekac płyn i to baaardzo duzo-dolewasz a po kilku chwilach znowu juz go ubywa i oczywiscuie motorek sie grzeje jak cholera
TAK BYŁO U MNIE

umnie jest huk jak cholera a plynu troche ubyło ale nic nie jest mokre
mam 100tys km wiec to może być pompa

ile daliscie za wymiane pompy i paska ?
ile kosztuje sama pompa ?
dowiadywałem sie telefonicznie i krzykneli 440zł za pompe z wymianą
plus 80 pasek
plus 190 napinacz

witam nie wiem gdzie ty się dowiadywałes ale ja za pompe dałem 80 zeta a wymieniłem sobie sam bo ciekła ale na początek mozesz sprawdzić czy cieknie pompa czy spod oringu a w zasadzie za te npieniądze to lepiej wymienić pompe i miec spokuj na jakis czas jesli cieknie pompa to płyn ucieka przez dziurke u gury pompy a jezeli oring to cieknie z dołu pompy jest troszke rozbierania przy wymianie ale prosta robota .pasek 60 zeta a napinacz około100 110 zeta dokładnie ni pamiętam

Kuki nie wymieniaj za taka cene-u mnie to kosztowalo ok 150 pln z wymiana, fakt ze moj szwagier ma akurat serwis daewoo ale podejrzewam ze i Tobei by byla taka cena, tylko tłuc sie 200 km to tez jakos tak dziwnie ale jakby co zapraszam

ja dalem 400 za wymiane paska, rolek i pompy i nawet płyn mi zalali nówka

ja za pompe w aso zaplacilem 135 zlotych
wymiana 100...

wiec za 440 zlotych to ja Ci pompe sam przywioze do domu

Wraz z wymianą paska rozrządu i innych rzeczy wymeniłem pompę. Producentem jes jakaś włoska firma, a na opakowaniu jest (jak sądzę) jaj logo "KWP". Szczerze odradzam - nowa pompa a robi taki hałas!! Stara do końca pracowała poprawnie, ale, że lubię robić wszystko raz a dobrze to chciałem przy okazji wymienić pompę. Ta pompa kosztowała 105 zł. To o jakieś 205 za dużo bo przyjdzie mi dołożyć kolejna setkę na jej ponowną wymianę