CDC-SAFE Blaupunkt cdc2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mala prosbe do elektronikow korzystajacych z forum a mianowicie potrzebuje malej pomocy w znalezieniu ukladu odpowiadajacego kodowaniu zmieniarki.(moja zmieniarka padla na dobre i kupilem druga w bdb. stanie niestety nie posiadam do niej kodu ale mam za to kod od swojej starej zmieniarki i chodzi mi teraz o to ze gdybym wiedzial ktore to ustrojstwo to bym to przelutowal.Mam nadzieje ze to zadziala

jak się rozkodowuje radia to wiem ale z zakodowaną zmieniarką spotykam się pierwszy raz. jeśli chcesz, to podeślij mi na priva wszystkie dane tej zmieniarki oraz wszystkie inne cyferki jakie na niej znajdziesz włącznie z numerem seryjnym to sprawdzę czy jest jakiś kalkulator jak w przypadku radii i popytam też tu i ówdzie. może uda się ją rozkodować

JUZ WSZYSTKO CHODZI DZIEKI KOLEDZE QNA OD KTOREGO DOSTALEM KOD DO MOJEJ ZMIENIARKI. TROCHE MUSIALEM POKOMBINOWAC ZEBY WPROWADZIC KOD DO ZMIENIARKI DLATEGO NAPISZE ZEBY KTOS POZNIEJ MIAL MNIEJ KOMBINACJI I NIE ZABLOKOWAL SOBIE RADIA.

WPROWADZANIE KODU DO ZMIENIARKI CDC2

WŁĄCZ ZAPLON WCISNIJ PRZYCISK (o) I NA WCISNIETYM PRZYCISKU URUCHOM RADIO BEDZIE SLYCHAC W GLOSNIKACH BEEEP WPISZ KOD ZA POMOCA KLAWIATURY NUMERYCZNEJ I ZNOW PRZYTRZYMAJ PRZYCIS (o) JEZELI MIALES POPRAWNY KOD ZMIENIARKA ZOSTANIE ODBLOKOWANA. ZYCZE POWODZENIA

Odświeżę trochę wątek, ponieważ u mnie też pojawił się na wyświetlaczu napis "CDC SAFE". Mam radio CCR 2006, czyli niby radio ze zmieniarką razem, chociaż razem to one są skręcone tylko ze sobą i tworzą 2DIN. Jeszcze dzień wcześniej słuchałem cd aż miło i w którymś momencie, nie wiem dokładnie kiedy pojawił się ten napis.
Czy ma ktoś na to jakieś rozwiązanie??

Odpowiem sam w takim razie, bo załatwiłem sprawę.

Szukamy uznanego punktu Car-Audio w swoim mieście.
Jedziemy tam. Jak facet, do którego mówimy, odpowiada z uśmiechem na ustach , żeby przynieść, bo dokładnie wie o co chodzi i zrobi tak, że to się już nie powtórzy, to przywozimy na umówioną 17.00 i odbieramy radio o 9.00 następnego dnia. Cena 60pln. W cenie - wylutowanie starego eeproma, zaprogramowanie nowego, wlutowanie, czyszczenie soczewki, regulacja lasera, żeby czytał jak ta lala, ogólna konserwacja sprzętu (nasmarowanie trybików itp). CD mi działa, jak nigdy dotąd - odczytuje płyty szybko i na żadnej dziurze mi nic nie przeskakuje. Pozdrawiam.