Brak światła w podsufitce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie nie działa mi lampka w podsufitce czy tam w dachu nie wiem jak to sie mówi żarówka dobra bezpiecznik chyba też jaka może być inna możliwość tego ze nie działa

Nie działa wogole czy nie działa po owarciu drzwi???????

wogóle

sprawdz kable bezpiecznik zarowke

żarówka dobra bo juz sprawdzałem a kable którędy idą ?? co musze zdemontować żeby sie do nich dostać ??

ida pod podsufitka do prawego slupka po podlodze do czujnikow na slupkach drzwi przednich i do plusa w wiazke pod bezpiecznik

Zobacz bezpiecznik - na 99% nie ma też świateł STOP.

Również może być przetarty przewód idący do lampki. Przynajmniej ja miałem tak w swojej kiedyś. Że na pewnym odcinku (akurat w moim przypadku przy progu) przewód był zaśniedziały(ok 20cm) Więc wyciełem fragment wlutowałem nowy i działało.

Cytat:
2009-11-21 09:44:49, Leszek_Gdynia pisze:
Zobacz bezpiecznik - na 99% nie ma też świateł STOP.

Stop jest wsteczny migacze

sprawdz kabel ,a konkretniej wiazke idaca wzdluz fotela pasazera do tylu. Z niej odgalezia sie kabel lampki. I na bank masz wiazke te zgnita i tylko kwesita czasu, kiedy stracisz stopy. I kabel pozginaj w palcach - u mnie izolacja wyladala ok, ale po jej prezecieciu ze srodka wysypalem zielony proszek, zamiast drutu.

Podobnie, jak kolega powyżej pisał.

W miejscu, gdzie prawy słupek środkowy łączy się z progiem idzie biały kabelek od lampki (z góry na dół). Na tymże kabelku w tym miejscy jest łączówka (konektorek?). Pewnie jest skorodowany i nie przewodzi prądu.

Wniosek jest taki, że podłogi i progów nie masz od dawna, a woda leje się wiadrami do samochodu...

Cytat:
Wniosek jest taki, że podłogi i progów nie masz od dawna, a woda leje się wiadrami do samochodu...

podłoga jest w ładnym stanie progi no nie za bardzo woda się nieleje

...Hmmm mówisz, że podłoga w Ładzie z 91r. jest w dobrym stanie? - dla mnie to oznacza, że była już naprawiana.

Mówię tak na podstawie moich spostrzeżeń, bo w 13-14 letnim samochodzie (nie garażowanym) podłoga jest jak s i t o. Jeżeli była czasami garażowana, to może dociągnie do 16-17.

Tak swoją drogą, to te miejsca pod nogami to takie dobrze zaizolowane wanienki. Jak coś wleci, to już nie wylatuje, a za to świetnie koroduje (w tym kabelki).

powiem tak mam 2107 z 88 z klubu od Jacka2107 i tam podloga bankowo nie byla robiona i nie ma niej zupelnie grama rdzy nic nic nie ma, w tej z 91 roku robilem male wstawki aczkolwiek rynny pod podnosnik wywalone wstawione klocki metalowe i profilaktyczne wydlubane dziurki zaspawane a stala w garazu 7 lat a biala chodzila chodzila przez ostatnie 5 calutenki czas i stala pod blokiem

Nic nie pozostaje, tylko się cieszyć i pogratulować.

Może u nas więcej soli zimą sypią, czy co..?