Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2004-12-29 11:39:20 SZ.P.2106 fotel nie daje sie zablokowac- przy hamowaniu pasazer jezdzi -mozna pocalowac szybe!!probowalem to naprawic ale dzwignia jest luzna tam jest chyba jakas sprezyna i ona chyba zawiodla sprawdzalem w sklepie jako osobna czesc nie wystepuje !!
teraz wyglada to tak ze fotel porusza sie po szynach i nie moge go zablokowac dzwignia jest tak zrobiona ze wchyodzi do grzebienia ale zaraz wypada bo grawitacja i brak sprezyny robi swoje ... prosze napiszcie czy mozna gdzies kupic taki sam mechanizm lub jak wyciagnc przedni fotel tak zeby to naprawic bo nie moge sobie poradzic i nie wiem czy go potem wsadze i czy jest mozliwosc ze to tylko spadlo z tego grzebienia [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-12-29 16:36:02 ] |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-29 11:43:22 Wyjmij fotel,przesuń szynę z ząbkami, kręć tą dźwignią, aż spreżyna się dobrze naciągnie i teraz przesuń szynę i zablokuj na którym kolwiek ząbku. Teraz fotel do auta i powinno chodzić.
Tej sprężyny nie da sie za łatwo wyjąć, wiec ona musi tam być. |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-30 10:12:12
No przecież napisałem mu, zeby wujął fotel ![]() ![]() |
![]() adam2106 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 480 turbo mysłowice | 2004-12-30 12:17:08 Ale gosc sie pyta jak wyjac fotel i czy potem nie bedzie problemu z wkladaniem.
Nie wszyscy sa tak uzdolnieni manualnie ![]() |
![]() bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2004-12-30 13:39:31
EJ KLUBOWICZU NAJPIERW DORADZASZ A TERAZ COS MRUCZYSZ MASZ CHYBA JAKIES PROBLEMY??? MIMO TO MASZ FAJNA LADNA I ZAPRASZAM NA SPOCIK MAM NADZIEJ ZE TWOJE DOCINKI NIE SA KIEROWANE MIEJSCEM ZAMIESZKANIA W KONCU MYSLOWICE I SOSNOWIEC MOZNA ZWIEDZAC JUZ BEZ PASZPOTÓW POZDRAWIAM |
![]() bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2005-01-08 16:58:26 dzieki wielkie za odp na post! dzis naprawilem fotel i wcale nie mucialem go wykrecac , zluzowalem go tylko z dwoch przednich mocowan i tak jak pisalisie krecilem ta sprezyne . juz po pierwszym obrocie blokada zaczela dzialac -zrobilem 2 obroty bo balem sie ze sprezyne przekrece! nie wiem czy to wystarczy ale chyba juz jest oki pozdrawiam |
![]() bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2005-01-09 20:57:07
tak juz poza tematem moj kumpel z ktorym zawsze dlube przy ladnej -przy wymienie sprzegla-rozkrecil cala skrzynie biegów bo myslal ze tam jest sprzeglo, tarczAi docisk jak juz bylo wszystko rozkrecone na max to pokazalem mu docisk to kolo sie zalamal bo skrzynia w tym miejscu byla 2 razy wezsza od docisku i 3 godzinki roboty na siarczystym mrozie na marne tak to juz jest jak czasami sie czlowiek spieszy i nie pomysli ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-01-10 09:51:32
a bo zachody maja krecone galki zazwyczaj. co IMHO jest chore, bo zeby polozyc oparcie musze sie nakrecic jak glupi. To jest dobre do malej regulacji, o pare stopni. Ale wez se tu poloz fotel... toz to lapa odpada. |