OFF Topic Graficy - Eksport z AutoCada do Corela i Worda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam rysunek Autokadzie 2000 i potrzebuję go wstawić do Worda 97. Z AC eksportuję do formatu wmf importuję do Corela 9 pozbywam się tła i zostaje mi sam rysunek ok. Ale straciłem grubości linii. Dalej po wklejeniu do Worda i wydruku wygląda to jak kiepskie odbicie przez kalkę. Jak zrobić to lepiej. Już raz robiłem takie cóś ale rysunek z worda był prawie A4 i wtedy jako tako wyglądał. Ten musi mieć wysokość ok 7 mm.

Sprobuj DXF (wersja 13 o ile dobrze pamietam bezposrednio imporuje sie do Worda97)

Pozdrawiam
Damian

Ustaw sobie tło jako białe (Narzędzia-->Opcje...-->zakładkaEkran-->Kolory...==> wybierz kolor biały dla Tła zakładki modelu, zatwierdź).

Ustaw zoom tak, aby wszytkie obiekty, które chcesz skopiować do Worda
były maksymalnie widoczne na ekranie monitora.

Włącz wyświetlanie grubości linii (na pasku stanu na dole).

Zaznacz oknem WSZYSTKIE obiekty, które chcesz wkleić do Worda
(podświetlą się uchwyty tych obiektów).

Następnie Ctrl+C.

Otwórz Worda.

Ctrl+V.

I już...

Jakby co to dzwoń:
/032/ 368-1-252 (to telefon do pracy, od 8:00 do 16:00)
lub na komórę (patrz profil).

O Trochę danych tu i tam i człowiek robi się mądrzejszy. Robię to z partyzanta /to nie moje codzienne zajęcie/ sprzęt warunki i konfiguracja do d... pewnie damy to do fachowca /wysiłek nieadekwatny do rezultatów/ ale sam z ciekawości może sprawdzę w chacie, tylko niemam drukarki. Ale tu efekty są widoczne już na podglądzie.

Goście tu i tam odpowiadają już szybciej niż jestem w stanie czytać i sprawdzać syvo ten tel. to bomba ))

Zerknijcie TUTAJ

Ten Anonymous to jo Grzegorz75.
Damian21214 dzięki za pomoc a Syvo za bezposrednią

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2003-10-14 17:53:30 ]