Konserwacja... czym???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam zamiar zakonserwować autko. progi, nadkola etc. jaki Środek polecacie do konserwacji? kiedyś kupiłem jeden niby dobry środek do konserwacji a okazało się ze po miesiącu nadal się kleił

WYSZUKIWARKA nie boly

Nowe złomero masz? Jak nie to konserwacja pomoże jak kadzidło umarlakowi. Przykryje rdzę i pozwoli jej się powoli rozwijać pod konserwacją.

Najlepszy środek to wazelina. Rozcieńczyłem wazelinę nafta i zapaskudziłem wnętrze drzwi. Rozcieńczona wazelina wejdzie w każdą szparkę (bez skojarzeń proszę!) Po odparowaniu nafty zostaje warstwa wazeliny, która na pewno wystarczy do końca żywota Espero, a wiele go nie zostało zapewne.
zaznaczam, że to nie jest najlepszy środek, ale za to skuteczny i najtańszy czyli adekwatny do wartości złomowej ceny espero. Wazelina działa nawet na rdzę.

[ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2009-12-10 01:15:25 ]

wodą swiecona go polej, troche modlitwy i do nastepnej wiosny pojezdzi.

Cytat:
2009-12-09 17:22:44, adrian05031991 pisze:
witam. mam zamiar zakonserwować autko. progi, nadkola etc. jaki Środek polecacie do konserwacji?

Tutaj znajdziesz odpowiedź rozwiązanie wszystkich problemów

Cytat:
2009-12-11 07:11:42, JaRabbit pisze:
Tutaj znajdziesz odpowiedź rozwiązanie wszystkich problemów

Wracając do tematu. Tegorocznego lata jak robiłem drzwi w swoim Esperaku to od środka zakonserwowałem je bitexem czy czymś na podobnym do niego. Ojciec miał w garażu całą puszkę. Jak dobrze kojarzę nazywało się to bitgum, ale pewności nie mam. Przez ładny kawałek czasu jak słońce dobrze przygrzało to przez otwory technologiczne wypływał naddatek i zostawiałem ślady na parkingu.

To było chyba coś takiego

Kiedyś na allegro kupiłem Wurth'a, którym zabezpieczane były Audi i VW. Kupiłem z 5 puszek do nanoszenia pistoletem po 17 zł puszka. Na espero szło ok. 1,5 puszki. Robiłem to co roku przed zimą. Jeżeli wcześniej nie było robione zabezpieczenie to teraz raczej po jabłkach. Mój miał robione i przez poprzedniego właściciela i przeze mnie regularnie.

Cytat:
2009-12-13 21:37:52, slayter pisze:
Robiłem to co roku przed zimą.

Ojciec Syrenę 105L co roku smarował tak jak Ty złomero