| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
apieczyk LOB SYMPATYK Opel Omega B kombi Lublin | 2010-03-22 16:19:00 Zima, zima, przyszła wiosna i już dzisiaj wyciągałem Omę z błota traktorem. Niby szkód fizycznych nie zauważyłem, ale zasmucił mnie przykry objaw - w czasie jazdy kierownica (no chyba cała kolumna) wpada w podejrzane drgania, którym zdarza się chwilowo zniknąć, ale objaw jest raczej permanentny. A wpadłem "po pachy" w piękne kleiste błotko. Może komuś się coś podobnego zdarzyło? Zastanawiamy się, żeby skoczyć do oponiarza na profilaktyczny demontaż i umycie kół, ale nie bardzo mi się chce wierzyć, że takie bicie może być od resztek błota.
Sprawa może bardziej na forum off-roadowe, ale to cierpi Omega
|
![]() pinkypol omega b 2,5 td kombi Dęblin | 2010-03-22 16:28:50 Racja, zacznij od mycia felg i powinno przestać drgać. Mialem tak samo w JEEPIE po błotnym upalaniu!! |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2010-03-22 18:56:39 kumpel miał to samo w audi,
umył koła z błota i po sprawie |
Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2010-03-22 23:56:12 Darti tez w wyrazowie miał problemy z drganiem kierownicy...
![]() |
apieczyk LOB SYMPATYK Opel Omega B kombi Lublin | 2010-03-23 08:41:18 Pabelo, prawie tak jak na fotce to miałem dzisiaj po wyjeździe z myjni, oczywiście mówię o samej feldze W takim razie bez solidnego mycia felg się nie obędzie. Dopiszę czy pomogło. |
Execus B FL Radom | 2010-03-23 17:12:38
z pewnoscia pomoze oczyszczenie felg... przy okazji pamietajcie, ze w takim blocie z kamieniami bardzo latwo porysowac felgi przy probie wyjechania - lepiej od razu zlapac kogos, kto wyciagnie ![]() |
apieczyk LOB SYMPATYK Opel Omega B kombi Lublin | 2010-03-28 20:11:47 No i wczoraj w sobotę zapodałem własnoręczne czyszczenie felg bo pogoda była rewelacyjna i Wasze sugestie sprawdziły się w 100%. Drgania całkowicie ustały, dzięki wszystkim za info. |