| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-08-21 18:58:21 A czy wczesniej miales jakies objawy? Zgrzyty? Dziwnie ciezko wchodzily biegi?...
Wspolczuje, ale zeby "nowa" skrzynia Ci sluzyla!! |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-08-21 19:02:56 a pytanko zmieniałeś olej w skrzyni????? |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-08-22 00:26:14 hmmmmm to dziwne, skrzynie w espero/lanosie/nubirze/astrze/kadecie/vectrze są teoretycznie nie do zniszczenia |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-08-22 00:43:46 65kkm od wymiany do wymiany?
szczerze to też mam syntetyk castrola ale częstotliwość wymiany wyznaję trochę inną. moim zdaniem przyczyną może jednak być nie sama częstotliwość wymiany ale ewentualny niedobór oleju ( moja skrzynia delikatnie się poci) |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-22 08:10:06 no ja zmieniam olej wedle zasady co druga wymiana w silniku czyli umnie co jakieś 30 tyś km. i to uwazam za sensowne...
faktycznie padniecie skrzyni w espero dziwna zecz chyba pierwszy przypadek jaki znam... a przynajmniej o takim jeszcze nie slyszałem... Niepozostaje nic innego tylko złorzyć ci kondolencje i zyczyc powodzenia w bojach.... co do skrzyni za 600zł rany boskie toć zebatki 5 biegu chyba wieciej kosztuja.... strasznie tanio ale skoro twierdzisz ze jest ok i z esperynki to teraz sprawdz tylko jakie ma Ratio bo były dwie wersje 4,19 i 3,94 zeby sie nieokazalo ze ma niedobre przełorznia do twojego silnika. |