| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BAD_BOY-ART DAEWOO ESPERO 1.8 CD Katowice | 2009-12-18 02:26:37 Jak w temacie.
Miałęm dziwną przypadłość i nie wiem co zrobić. Wjechałęm autem do garażu, zgasiłem. I musiałęm ponownie jechać bo laska dzwoniła. A tu nic... Autko odpala (słychać pompe) wskakują obroty na ok 1.5 tys i gasnie, ponowna proba i to samo co to może być?? A może to wina zapchanego filtru paliwa?? bo jak wracałem do garażu to sie kontrolka paliwa paliła i może pompa zassała farfocle z dna baku i zablokowała pompe lub filtr?? Aha mam espero 1.8 bez gazu. Proszę o pomoc bo muszę w spbpte (19.12.2009) jechać do Warszawy na lotnisko. Wiem że temat był poruszany ale z tego co się dokopałem to odnośnie aut a LPG... |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-12-18 08:06:07 A może czasem trzeba zatankować? |
BAD_BOY-ART DAEWOO ESPERO 1.8 CD Katowice | 2009-12-18 08:58:15
haha to nie jeste śmieszne poprostu potrzebuje rady od kogoś żebym nie kupował nic w ciemno.... a co dotankowania to mam jakieś 10 litró w baku ![]() |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-12-18 09:10:00 A jak wciśniesz gaz to też gaśnie? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-12-18 11:08:07 Masz LPG, czy śmigasz tylko na Pb?
Jeśli masz LPG, to: Kiedy ostatnio tankowałeś paliwo? Masz odcięcie pompy? Może to woda w układzie paliwa? Wszytko wskazuje na to, że po odpaleniu silnika nie podaje Ci paliwa. W układzie wtryskowym znajduje sie tylko paliwo wcześniej podane po przekręceniu kluczyka. |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-12-18 11:33:06 Napisał, że nie ma lpg. Może rzeczywiście woda w układzie paliwowym. Celowo zadałem też pytanie czy gaśnie po dodaniu gazu, bo być może coś z silnikiem krokowym. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-12-18 11:48:49 moja pompe bylo slychac ale cisnienie jakue dawala to bylo niecaly 1 bar. a powinno byc okolo 3. U mnie sknczylo sie na wymianie pompy |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-12-18 12:17:32 Miałem kiedyś podobnie i okazało się że nie mam banzyny, mimo, ze rezerwa nawet sie nie zdazyla zapalić. dolalem 5l z kanistra i odpalił.
Pozdr. |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2009-12-18 15:44:52 słuchaj miałem kiedys podobny objaw dwukrotnie. przyczyna była błacha a mianowicie jeden z bezpieczników ( w tej skrzynce pod kierownicą się przepalił) to był napewno bezpiecznik od zapalniczki samochodowej bo wczesniej cos włączałem i zwarcie się zrobiło i właśnuie po odpaleniu skakały obroty i gasł. sprawdź bezpeiczniki. może to zbieg okoliczności byłu mnie bo niby co ma zapalniczka z odpalaniem ale dwa razy miąłem taki przypadek. Daj znać |
BAD_BOY-ART DAEWOO ESPERO 1.8 CD Katowice | 2009-12-18 20:02:55 Metodą prób zacząłęm sprawdzać :
1. cewka, kopółka, przewody, świece wszystko ok. Iska też ale na wszelki wypadek oczyściłęm styki, więc poszedłęm dalej: 2. sprawdziłem czy alarm coś się nie zepsuł i zrobiłem tak: załącyzłęm alarm i odpaliłem objawy były inne. 3. sprawdzenie bezpieczników - ok krok 4 i ostateczny
odpiąłem filtr paliwa, i odpaliłem... okazało się że pompa paliwa nie pompuje... więc: podjechłem do hurtowni i kupiłem pompe 135zł cała (nie chciało mi się bawić z samą wymianą pompy bo kosztowała ok80zł) i kupiłęm od razu filtr paliwa. chodzi jak prawie nówka
wniosek: Zatarta pompa... A filtr paliwa to już lepiej nie mówić czarny...
Pomogła wyszukiwaczka i inne posty o podobnej tematyce, szkoda ze nie mam LPG tak to bym wiedział od razu co jest grane... Dzięki wielkie wszystkim za pomoc
|
BAD_BOY-ART DAEWOO ESPERO 1.8 CD Katowice | 2009-12-18 20:08:23 A dodam jeszcze że jak próbowałem odpalać i dodawać gazu to zaczynał się dusić i gasł |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-01 23:04:42 mozesz kupic kompletna pompe z plywakiem, filtrem siatkowym itp a mozesz kupic jedynie wklad pompy. Tz zloz sobie komplet sam ! |