SKoda Fabia 1.2 htp z gazem sekwencyjnym BRC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam samochód skoda fabia 1.2 htp 12v, jest założony gaz sekwencyjny BRC, ze 160 tys. przejechane, auto kupione w maju tego roku, problem jest taki; przy ruszaniu, na drugim biegu auto szarpie strasznie strasznie, na 3,4 biegu auto po naciśnieciu gazu szarpnie raz i dopiero przyspiesza, przy daniu na luz auto potrafi zgasnac, komputer pokazuje problem z cylindrami i brak zapłonu, błąd sporadyczny, świece i cewki zapłonowe wymienione byly nie dawno, dzieje sie tak tylko na gazie, na benzynie nic nie czuć, jezdzi normalnie, co robic ????? ma ktos pomysl co to moze byc????

uszkodzony wtryskiwacz gazu daje objawy wypadania zapłonu, po takim przebiegu czas wymienić

jakie masz wtryski(lpg) w swoim aucie
jeżeli keihin to nie trzeba kupować nowych wystarczy czyszczenie,co wychodzi dużo taniej
objaw wskazuje na zapchane wtryski,specjalizujemy się w czyszczeniu wtryskiwaczy keihin, znajdziesz nas w wyszukiwarce
prinsczyszczenie.pl

Heja, samochod stoi w nocy na polu, kolo 12 popoludniu ruszam do pracy, mam 4km, jezdrze 2,5 km na benzynie a reszte na gazie, tydzien temu przejechalem sie autostrada ponad 50 km i poprawilo sie, jak auto jest rozgrzane to nie ma prawie problemu rzadnego, dzis zatankowalem gdzie indziej gaz niz zwykle, jak nie poprawi sie nic w tym tygodniu to jade w przyszlym do gazownika, dam znac, nie wiem jakie mam wtryski bo wszystko jest zamazane.

Cytat:
2009-12-13 22:38:12, kret555 pisze:
Heja, samochod stoi w nocy na polu

Ach te Krakusy

-----------------
http://plepleple.pl

Byłem u gazownika, instalacja została wyregulowana, ciśnienie gazu podniesione i teraz problem zniknął, pozdrawiam