Stag 4 w Toyocie Carinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Chcialbym zapytac o to,czy w/w instalacja nadaje sie do mojego autka? Gazownik,ktory mi to proponuje montuje jeszcze listwe Valtek(lub jakos tak),nazwy reruktora nie chcial podac,ale zapewnial,ze bedzie berdzo dobry i,ze bedzie przystosowany do okolo 150-konnego silnika zeby nie pracowal na pelni swoich mozliwosci.Cena jaka mi zaproponowal,to 1950zl.Dodam tylko,ze ten gosc cieszy sie bardzo dobra reputacja i juz u niego wymienialem parownik i poki co nie mam powodow zeby narzekac.Ale chcialbym poznac opinie osob trzecich. Dziekuje za ewentualny odzew.

"Carinę E kompletowano z wieloma różnymi silnikami. Popularnym jest silnik benzynowy o pojemności skokowej 1998 cm3 i mocy 126, 133 lub 158 KM. Spotyka się też silniki benzynowe o pojemności skokowej 1587 cm3 i mocy 99, 106 lub 116 KM. Te jednostki napędowe mają podobny układ rozrządu z dwoma wałkami w głowicy i 16 zaworami przy 4 cylindrach, zastosowano w nich elektronicznie sterowany wielopunktowy układ wtrysku benzyny."

Masz wtrysk wielopunktowy?
1950 zł za instalację sekwencyjną, trochę mało.

Zapomnialem dodac silnika... ma 1,6 16v,ale jakiej mocy,to trudno powiedziec,bo w dowodzie nie jest wpisana. Oznaczenie auta ( XLI ) wskazywalyby na ta mocniejsza jednostke.Jednak jak czytalem,Toyota zmniejszyla moc pod koniec produkcji,a to autko jest z 1997 roku,wiec z zakonczenia. Ala raczej na 99% jest to wielopunkt.A co do ceny instalacji,to pytalem juz w kilku miejscach i oscyluje ona w okolicach 2 tys zl.Wszedzie pojawiaja sie prawie identyczne konfiguracje,a najtanisz propozycja jaka dostalem,to 1600 zl na uzywanej butli,ale od razu podziekowalem.

[ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2010-01-03 10:26:06 ]

Jeżeli masz wtrysk wielopunktowy to montuj tylko instalację sekwencyjną IV generacji.
W zależności co oferują okoliczni gazownicy, zapewne większość zaoferuje sterownik STAG-a, butla w kole, reduktor dopasowany do mocy silnika (lepiej z zapasem), zastanowić się gdzie umieścić wlew gazu.

Wlasnie staga 4 bede mial zalozonego. Butla jak napisal Hyperion,a reduktor na ponad 150 koni.