| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
waisss Tico+Panda Oświęcim (KOS) | 2009-12-30 20:19:49 Ja wiem, temat wielokrotnie przerabiany, powtarza się itd. itp
Jednak kilka spraw w Nim budzi moje wątpliwości, a nie che odgrzewać tamtych kotletów I błagam nie odsyłajcie mnie do szukajki, bo przeczytałem już wszystko, co mi pokazała.
Niedawno zakupiłem sobie nowego grajka, tj. Keenwood KDC-W4044U, polecanego na wielu forach internetowych i teraz już wiem, że nie bez powodu. Seryjne głośniki zagrały na nim o wiele, wiele lepiej Zgodnie z powiedzeniem "apetyt rośnie w miarę jedzenia" przyszła kolej na dalszą modernizację sprzętu audio w Desperacie.
Zdecydowanie jestem zwolennikiem czystości dźwięku, a muzyka, którą najczęściej słucham w aucie to trance. Potrzebuje porady, co kupić, aby grało zadowalająco pięknie? Zaznaczam, że nie ma ochoty się bawić w znaczące przeróbki. Na przód najlepiej jakieś 13 z osobnymi gwizdkami, na tył 16.5. Jakie dystanse kupić i wreszcie jakie głośniki polecacie? Budżet 700 zł na całość. Myślałem o Hertzach na przód i tył, ale im bliżej zakupu, tym więcej wątpliwości. PRZÓD TYŁ A jak u Was wygląda system audio? |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-12-30 20:34:13 tył jest nieistotny moim zdaniem
no i przydał by sie jakis wzmacniacz |
waisss Tico+Panda Oświęcim (KOS) | 2009-12-30 20:39:25 Nieistotny? Dlaczego? |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-12-31 01:21:49
|
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-12-31 08:35:13
|
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2009-12-31 09:21:25
Uwierz mi że dobrze zrobiony system zagra lepiej z samego radia niż byle jaki ze wzmacniaczem
Na początek niech założy dobre głośniki z przodu (zestaw dwudrożny odseparowany) i napędza to samym radiem (lepsze radyjka maja niezłego kopa) i wygłuszy drzwi matami a na resztę niech dozbiera kasy. 7 stówek powinno wystarczyć na lepsze głośniki (z tweterem i zwrotkami) i na maty |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-12-31 09:25:12 Ehh.... gdzie te czasy jak się montowało do malczana dwie odpinane kolumny z przerośniętego jamnika i puszczało Bayer Full na full z kaseciaka Sonic |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-12-31 09:55:24
![]() |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2009-12-31 09:56:40
Ale to już było i nie wróci więcej.....(mam nadzieję) p.s. sam kiedyś miałem kasprzaka podłączonego w syrence... |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-12-31 10:49:53
uwierz mi ze wole miec małe niz takie jak TY |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-12-31 10:59:33
o byle jakosci nikt tu nie wspominał znacznie blizsze prawdzie jest stwierdzenie ze te same głosniki podłaczone do wzmacniacza zagraja lepiej niz podłaczone do samego radia |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-12-31 11:31:33 Sorry za małe OT, ale czy ja jestem dziwny skoro moje radio i 4 głośniki kosztowały w sumie tylko 150zł?
Bo jak widze jakie inni mają sprzęty to już nie wiem, czy to ja jestem nienormalny, czy jak...
No ale u mnie głośników na przód sie i tak nie opłaca kupować jakichś super, bo i tak dźwięk ucieka przerdzewiałym spodem
Pozdr. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-12-31 12:04:26
nie prawda. Zobacz ze nowsze radia maja juz zdecydowanie lepsze wzmacniczxa wbudowane w siebie niz pierwszy lepszy wzmak typu first czy inny badziew. Kolejna rzecz zobacz na ich parametry wzmaki 4 kanalowe (tj. 4-3-2-1) przy mostku na suba walac w mono maja znieksztalcenia na ogromnym poziomie. Przy 4 badz 2 kanalach sredniej klasy wzmak przy podobnej skutecznosci ma wieksze znieksztalcenia niz dobre radio. |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-12-31 12:34:29
nie zaówazyłem aby nowsze radia miały zdecydowanie lepsze wzmacniacze wbudowane-poniewaz to nieprawda
powiem wiecej starszym modelom zdazały sie lepsze rozwiazania niz obecnie wzmacniacz audio składa sie z drogich stosunkowo elementów takich jak np przetwornice napiecia,których zastosowanie w nawet drogim radiu jest ekonomicznie nieuzasadnione powiem nawet wiecej-oddzielenie zródła i przetwornika od wzmacniacza sygnału w kazdym systemie jest jednoznacznie oceniane na plus-sygnały dostaja oddzielne zasilanie i ich wpływ na siebie sie minimalizuje dlatego przykładowo w lepszych domowych sprzetach stosuje sie rozwiazania typu direct, w dobrych konstrukcjach oddzielne zasilanie sekcji cyfrowych i analogowych i powtarzam jeszcze raz nikt tu o byle jakosci nie wspomina |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-12-31 13:18:13 Paweł ma tutaj rację.
Jeżeli uprościmy to najbardziej jak się da - jeżeli weźmiemy tej samej klasy w obydwu przypadkach komponenty to zestaw z wzmacniaczem zagra zawsze lepiej. Wiadomo, że jak porównamy zestaw ze wzmakiem firsta, radio marki Szumofon i głośniki zapierdolone z kolumn z najbliższej parafii to zagra to gorzej od dobrego radia i dobrych głośników bez wzmaka. |