| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robson75 LOB NET MEMBER OMEGA B 2,5 V6 sedan Warszawa | 2008-05-30 10:21:35 Przyjedz w niedziele na spot, ja mam tempomat to sobie pomierzysz... |
silent LOB SYMPATYK ΩB 2.5 Warszawa | 2008-06-05 14:48:13 Kończąc temat, wklejam obrazek który mi pomógł. Może pomoże i komuś jeszcze.
Dzięki dla jaro i zuppera! Złącze |
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2010-01-15 00:12:22 Też prawie mam zamontowany tempomat manetka i servomotor podłączone ale za chiny ludowe nie mogę znaleść czteropinowych wtyczek do czujników sprzęgła i hamulca.Jest miejsce na zamontowanie czujników a jedyna wolna wtyczka w okolicy to mała 2pinowa(biała)wychodząca z wiązki od czujnika stopu(4piny).Jak to draństwo podłączyć?
Wertując forum przeczytałem,że czujniki różnią się działaniem(jeden jest n-zwarty a drugi n-rozwarty)i wyglądem(pierwszy wygląda jak czujnik stopu,drugi jest trochę grubszy) Pytanie,gdzie podłaczyć pierwszy a gdzie drugi?
Pozdrawiam Marek |
serek_elite LOB NET MEMBER Huntingdon | 2010-01-15 00:38:54 2 pinowy jest od sprzegla mozesz zrobic na zwarcie jak bylo pisane w postach ponizej , natomiast czujnik chamulca jesli nie dysponujesz 4pinowym mozesz zmostkowac i wtedy powinno latac, mialem w poprzedniej omedze tak zrobione
|
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2010-01-15 09:26:21 Czyli 4pinowy czujnik stopu obsługuje jednocześnie tempomat?
Do 2pinowej wtyczki podłączyć przejściówkę z wtyczką na czujnik sprzęgła i powinno być OK? |
serek_elite LOB NET MEMBER Huntingdon | 2010-01-15 23:06:26 ad1. tak 4 pinowy obsloguje tempomat, jesli masz 2 pinowy wystarczy zmostkowac.
ad2. biala 2 pinowa wtyczka powinna bezposrednio pasowac na czujnik sprzegla |
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2010-01-17 18:02:42 No niestety ta biała ma okragłe piny a na czujnikach są płaskie.
Na szczęście przeróbka to pan pikuś
Dzięki za pomoc. |
serek_elite LOB NET MEMBER Huntingdon | 2010-01-17 21:56:07 |
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2010-01-18 20:19:54 To ja kupiłem tego z prawej i w środku.Środkowy ma 4 piny.Pod pedałem hamulca mam podpięty taki jak środkowy i z wtyczki wychodzą 4 przewody.Jest jeszcze miejsce na wpięcie jednego czujnika pod pedałem hamulca (ciekawe po co?)Czyli orginalnie przy tempomacie są dwa czarne czujniki na hamulcu i biały na sprzęgle? |
serek_elite LOB NET MEMBER Huntingdon | 2010-01-18 23:08:17 ten srodkowy to zwykly czujnik ktory sie mostkuje jesli nie masz tekiego jak po prawej stronie. powinny byc tylko 2 . jeden ten po lewej do sprzegla i ten po prawej do chamulca(4 piny) i powinno dzialac.
skad wiesz ze srodkowy ma 4 piny na zdjeciu masz pokazane za sa tylko 2 , fakt przewodow do czyjnika dochodzi 4 ale 2 z nich nie dzialaja dopuki nie zalozysz czyjnika obslugojacego tempomat czyli pierwszy po prawej na fotce |
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2010-01-19 20:30:21 Ten na Twoim zdjęciu ma 2 piny.Te co kupiłem są oba 4 pinowe.Ten który mam w samochodzie jako czujnik hamulca jest też 4 pinowy(przygotowany pod tempomat)i wyglada dokładnie tak jak srodkowy na zdjęciu.A zastanawia mnie czemu u mnie są dwa miejsca na wpięcie czujnika na pedale hamulca?
Myślę,że zostawię orginalny na hamulcu a na sprzegło poszukam białego.Zakupione zostaną jako zapas albo jednego z nich wymienię na czujnik sprzęgła. |