Zaciski do klasyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebne mi sa wymiary (rozstaw) mocowania zacisku do zwrotnicy w tylnonapedówkach bo przymierzam się do założenia tych zacisków do 110 na tarcze 260mm.

Chodzi Ci o rozstaw mocowań przedniego zacisku 2105 ? Jeśli tak to z mało dokładnych pomiarów linijką wyszło mi właśnie 154 mm (nie mam suwmiarki w domu, a akurat tak się składa że zacisk leży na półce ).
Ale traktuj tę wartość orientacyjnie, bo na samej linijce czasem podziałka jest nadrukowana z małą dokładnością, do tego spory błąd pomiaru samego w sobie zwykłą linijką - może być błąd tak +/- 2 mm.

A po co zaciski od 2105 do 110 ? Od klasycznej łady zaciski wcale nie są takie dobre - przede wszystkim mała powierzchnia klocków, a do tego nie ma możliwości stosowania tarcz wentylowanych...

dzieki za odpowiedz a co do zaciskow w 5 to wiem jakie sa mialem kiedys taka i to nie jdna wiem ze sa mniejsze klocki jak w 110 z tym ze 10 ma jeden tloczek a klasyk dwa musze cos wykombinowac bo mam obawy ze jak zaloze tarcze 14 i wieksze zaciski od 112 to i tak bedzie to za malo narazie nie zdradzam wszystkich danych ale niebawem opisze cala zmiane