Felgi i kapcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kojarzy ktos moze jakies ladne felgi alu r12 z rozstawem 4x98 albo chociaz 4x100 ? chodzi o cos szerszego od seryjnych np jakies j5

no i kwestia opon, czy widzial ktos moze kapcie r12 155 gdzie?

inna kwestia to koleczka r10 i oponach do tego, ma ktos pomysl od czego mozna cos takiego dopasowac do kaszla ?

mysle ze co do 10 to z morisa??
http://allegro.pl/show_item.php?item=15673034
http://www.mini.org.pl/html/ogloszenia.html?

a co do 155 na 12 to moj kumpel takie mial i zdobyl bez problemow

no ja oponek 155 na r12 musze poszukac a co do tych felg r10 tomnie cena troche odstrasza no ale moze kiedys

dzieki za info

czegos tu nie rozumie przeważnie wszyscy zmieniaja fele na wieksze o 1" lub 2" , a ty chcesz zalożyć o 2" mniejsze... jaki chcesz osiagnać efekt oprucz wyglądu?
Żebys mnie źle nie zrozumiał, nie krytykuje tego pomysłu tylko jestem ciekawy z kąd taki pomysł...
pozdrawiam

na r10 maksymalna gleba, szerokie kapcie, fajnie sie powinno jezdzic, jak gokartem oprocz tego mniejsze koleczka to mniejszy vmax ale wieksze przyspieszenie

a przyspieszenie to wlasnie to co tygryski lubia najbardziej

A ja ci odpowiem skąd taki pomysł ( wcale nie głupi )
Wszyscy ładują big fele minimum to 13 ( widziałem i 14 )
oponki zwykle to 145 do 175 i wiecej.
A to daje o sobie znać na osiągach !!!
Zobacz na F&F site test malucha kostka na strumienicy - porównanie 12 ek i 13 ek - i zrozumiesz.
Na 10 auto będzie miało ekestra przyspieszenie !!!!!!!! ale mała predkosc maxymalną !!!!
Co innego felgi 10 i masakratororsko wysokie gumy - cos jak american muscle car w pomniejszeniu !!!!!

W niemczech jeżdza rajdowe malce na 10 kach i ponoc nei jest źle.

Ja akurat zdecydowałem sie na polerowano czarne ats classic ( takei jak ma np mcquuen poszerzone na 5 cali)
Jak narazie widziałem je tylko raz na rajdzie lasowiaka i ponoc sa w lublinie na giełdzie - facet poszerza stal i alu )
Jestem za 10 + wysokie opony i wygląd bedzie miało niesamowity !!!!!!

Ps. A co z bebnami ???

r10 i do tego szerokie niskoprofilowki, do tego plyta pod cale auto a wydech jak komin do gory przez prawa kratke ;D

piszac 'szerokie' mialem oczywiscie na mysli jakies 155 bo an r10 to juz jest baardzo szerokie a co do felg r10 widzialem nowki skrecane (srodek oddzielnie i obrecz ) tdo sportu alu za jakies 800zl/sztuka , za to byly chyba 6j albo nawet wiecej

Oponki 155r12 są do kupienia!! Ceny niestety nie pamiętam ale jest przystępna!!