(126) filtr paliwa za gaznikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wtam Panowie-
mam krotkie pytanie. czy stosujecie filtr paliwa z gaznikiem, tzn na wezyku prowadzacym paliwo z powrotem do baku? chce to zastosowc bo mam za krotki juz przeowod paliwowy a nie chce mi sie zdejmowc baku i to pozwoli na przedluzenie przewodu.
czy nie bedzie tak ze filtr bedzie blokowal swobodny spadek paliwa do baku? pozdr

[ wiadomość edytowana przez: sztos dnia 2010-01-10 16:15:28 ]

Jeśli filtr będzie nowy (czysty), to nie będzie blokował przepływu. Stosowałem taki patent, właśnie w przypadku za krótkiego wężyka.

A jaki jest cel filtrowania paliwa wracającego do baku?
Załóż między pompką a gaźnikiem.

Cytat:
2010-01-10 16:12:18, sztos pisze:
chce to zastosowc bo mam za krotki juz przeowod paliwowy a nie chce mi sie zdejmowc baku

A nie łatwiej i bezpieczniej zastosowac łącznik z jakiegos przewodu?? np. kawałek miedzianej rurki.

Cytat:
2010-01-10 21:17:17, 4xtrim pisze:
A nie łatwiej i bezpieczniej zastosowac łącznik z jakiegos przewodu?? np. kawałek miedzianej rurki.

albo za 2 złote z sklepu? u mnie maja takie cos...

to już lepiej kup kawałek rurki miedzianej albo jakiej kolwiek o średnicy wewnętrznej wężyka, ja kiedyś przewierciłem śrubę wiertłem 3mm i też paliwo dawało sobie radę.

a ja wyjałem ze starej pompy paliwa krociec kombinerkami i bylo git. Ale potem zdjalem bak i wymienilem.

wiadomo ze docelowo trzeba wyjac bak i wymienic przewod, to jasne. pytam tylko o jakies tymczasowe wyjscie, ktore na krotka mete zda egzamin i nie za;leje mi gaznika

kiedys przewód paliwowy urwał mi sie w podróży, akurat miałem w bagażniku krótki miedziany przewód hamulcowy... jeździło tak oczywiście kilka miesięcy