[s] Polonez Caro 1,4 16V - uszkodz. uszczelka pod głowicą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Silnik 1,4 16V, zaspawany most z przełożeniem 5,37, odchudzony, obniżony (przód cięte "trucki"), tylne amortyzatory bilstein b6, nowe drążki reakcyjne + regenerowane resory, płyta pod silnik, wspawane mocowania pod fotel kubełkowy + kubeł bimarco + 3 pkt pasy bezpieczeństwa, szpilki zamiast śrub do kół, felgi 14-calowe, wydech przelotowy, nowe kable WN, świece, filtry, itd.

Do wymiany uszczelka pod głowicą + kilka rzeczy do zrobienia (kapie z baku, nieszczelności układu wydechowego) + akumulator umarł.

Cena 2500 zł do małej negocjacji (tyle w niego wsadziłem nie licząc zakupu).
Aktualne opłaty (OC wychodzi za tydzień, przegląd chyba do maja - sprawdzę później). Auto jak już jeździ to daje dużą radość z jazdy.

Uszczelka strzeliła 13 grudnia na zawodach (swoją drogą zająłem II miejsce w klasie) - od tej pory auto stoi; z zawodów wróciło na lawecie.

Do obejrzenia w Płocku. Jazda próbna wątpliwa z uwagi na uszczelkę, odpala.
Tel. 602 128 123 (jak nie odbieram to śpię - pracuje w nocy)

http://www.youtube.com/watch?v=2tXBhURJ0OA (przed malowaniem)
http://www.youtube.com/watch?v=_PV68x2_eCo (urywki z prac nad autem)

szkoda że pomalowałeś klamki i lusterka, ale wyładniał ociupinke
a kurde 79 już sprzedany ?

Coś nie może się ustatkować ten samochód

no w sumie to planowałem dłuższy związek, ale wiecie jak to jest z miłością

jeśli nikt go nie przygarnie to będzie na części, a wolałbym żeby jednak dalej jeździł - jak na poloneza jest całkiem szybki, a dzięki takiemu przełożeniu w moście zapomina się że to "szesnastka" - auto jedzie także z dołu.

tak, kurde79 sprzedany.

skąd wytrzasnąłeś takie przełożenie ?

jakby co to byłbym zainteresowany mostem

nds czym malowałeś poldka ? Wałeczek + renolack czy coś bardziej zaawansowanego ?

jeśli nie znajdzie się kupiec auto będzie na części, także i most będzie na wylocie

wałek + jedynka
nie malowałem go całego, tylko w maska, dach, tylne błotniki i drzwi i przednie błotniki i tylna klapa. No czyli całego, ale lusterka i klamki były wcześniej pomalowane.

Ogłoszenie ważne do niedzieli/poniedziałku.

mam caly komplet uszczelek gora dol do sprzedania do tego silnika jak by interesowalo ;]

Auto mogę sprzedać za 800 zł na seryjnych amortyzatorach i moście z przełożeniem 4,55, ale ze zmielonym mechanizmem różnicowym