| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-09-10 08:04:58 Hmmm...Po pierwsze jest to moduł do silnika 4 cylindrowego i nie wiem czy będzie poprawnie działał z silnikiem 2 cylindrowym. Poza tym do kompletu potrzebujesz cewkę i aparat zapłonowy (a jest na 4 cylindry) bo inaczej nie podłączysz zielonego kabelka a cewkę możesz wysadzić (cewki z układów stykowych i elektronicznych mają inne charakterystyki) Jakoś sobie tego nie wyobrażam-polonezowski elektroniczny aparat zapłonowy w maluchu
Co do podłączeń to po południu sprawdzę na żywym organiźmie i jeśli do tego czsu nie dostaniesz odpowiedzi, to Ci jej udzielę |
KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2005-09-10 08:56:39 poczekaj jak parnel wejdzie na forum on ma taki patent u siebie... |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2005-09-10 09:32:00 No ja tak mam niestety nie pamietam teraz jak ida kable , jak nikt wczesniej nie da odpowiedzi to ja wieczorkiem zobacze jak mam u sibie ,u mnie pracuje modul GL200 i cewka od poloneza bo maluchowa sie nie zabardzo nadaje ,platynki nie sa obciazone a cewka polonezowska daje nieco wieksze napiecie ale tez nie pamietam symboly ,wiem ze jest na niej napisane electronic ignition coil ![]() |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2005-09-27 22:24:11 Wlasnie wyszarpalem takie cos z poldasa wraz z cewka WN podlaczylem wedlug opisu ale nie ma iskry pewnie zrobilem jakis blad, aha no i wypiolem z aparatu kondensator wydaje mi sie ze nie powinno go tam byc jak jest modul, moze ktos poda schemat jak to podlaczyc do 128 zeby dzialalo:
Pozdrawiam |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2005-09-28 02:36:15 co to ma niby dawac? |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2005-09-28 09:13:55 Tak do blachy jest przykrecony mase ma ok, modul napewno dziala poldek dojechal na zlom o wlasnych silach Dlatego zakladam, ze przez styki przerywacza przechodzi caly prad zasilajacy cewke, styki sie przepalaja, powstaje strata napiecia (iskrzenie) jak zalozysz taki modul to przez przerywacz przechodzi tylko impuls a modul podaje prad na cewke ![]() |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-02-01 07:48:23 Odkopię mega trupa
podłączyłem sobie książkowo elektroniczy zapłon do swojego dohca: 1. aparat marelli - nowa kopuła 2. cewa z polda - jakąś tam dopadłem 3. moduł z polda - jeździł u mnie NIE BANGLA ... DESZ - iskry brak. Co w pierwszej kolejności się spierdzieliło - cewka czy moduł??? |
nikusss 4xVW i Polski Fiat gliwice | 2010-02-01 09:55:45 z tego co wiem to potrzebujesz moduł od tego aparatu - z poldka sie nie nadaje |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-02-01 09:58:42
nadaje się nadaje - inaczej BartM by nie jeździł |