Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dosz Białystok | 2010-02-17 09:01:30 pilnie potrzebuję instrukcji obsługi Toyoty PRIUS w jęz. polskim. Może ktoś mi pomoże???? ![]() |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2010-02-17 11:03:19 Sprecyzuj do jakiego priusa (rocznik).
Tutaj masz link do Priusa 2004 r. KLIK |
dosz Białystok | 2010-02-17 19:24:54 hybryda rok 2007 ![]() |
dosz Białystok | 2010-02-18 19:20:54 nie bardziej z ciekawości, jak coś się wylllświetli (np. kontrolki), to żeby wiedzieć czy już stawiać na warsztat - czy mogę jeszcze trochę poczekać, albo żeby w warsztacie mi nie wciskano jakiś bajek |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-02-18 20:53:47
Po pierwsze chopie we warsztacie to ci moga conajwyzej luftu dofukac ![]() ![]() Po drugie Prius sie jeszcze w zyciu nie zepsul za wyjatkiem tych po klepie i powodzi. Nigdy nie spotkalem zepsutego Priusa.To jest jak lexus is 200 z 2001r absolutnie bezawaryjny.Gdyby nie cena z sufitu ,to jest to jedyna Toyota ktora bym kupil. Po trzecie jak sie cos zepsuje to go poprostu nie uruchomisz ,wiec tylko laweta i dobry autoryzowany serwis. Od 10 lat naprawiam Priusy wylacznie uszkodzone przez wypadki i blacharzy,lub po powodzi,a poniewaz wiekszosc niema pojecia o tym samochodzie wiec jezdza do mnie z Gdanska i Szczecina,Poznania i Bialegostoku.Rawe Mazowiecka tez pozdrawiam ![]() ![]() Ogolnie jak sie wyswietla cos na zolto to trzeba jechac na serwis ,a jak na czerwono,to wogole niemozna jechac. ![]() Jedynym mankamentem jest mala pojemnosc akumulatorka rozruchowego, wiec po tygodniu nieuzywania auta mozna go nie uruchomic. |
dosz Białystok | 2010-02-18 21:43:13 wszystko się zgadza, tylko ja jestem kobietą i wolę wiedzieć jeśli ma mnie spotkać jakaś niespodzianka. Ostatno zapalila mi się kontrolka, to ja zupełnie nie wiedziałam o co chodzi, co ona oznacza - gdzie mam sie udać.
Nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszoc o pojemności akumulatorka, ja jeżdże nim już ponad rok i żadnych problemów nie było choćby kilka dni stał ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-02-18 21:57:17
No bo jezdzisz ![]() Pisze o takim malym akumulatorku 12V ktory jest w bagazniku i sluzy wylacznie do zasilania przekaznikow glownej baterii wysokiego napiecia. Kiedy samochod stoi z wlaczonymi swiatlami mijania i na desce swieci sie kontrolka READY akumulatorek jest ladowany z duzej baterii,a duza bateria jak jej spadnie napiecie to jest ladowana z generatora napedzanego silnikiem spalinowym. Jezeli natomiast wlaczysz przycisk tylko na zaplon ,czyli swieca wszystkie kontrolki ,a napis READY nie to stojac na wlaczonych swiatlach mijania np 10 -15minut,mozesz juz nie uruchomic auta. Czasami wchodzac szybko w pospiechu i za szybko naciskajac przycisk START mozna tak zawiesic uklad ze nie bedzie sie dalo ani wlaczyc ani wylaczyc,trzeba wtedy poczekac spokojnie pare minut nie naciskajac niczego,potem wyjsc z auta zamknac ,otworzyc z pilota i spokojnie uruchomic. To takich kilka niespodzianek jakie moga Cie potencjalnie spotkac,a mozna ich uniknac. Tak czy owak mozna taka instrukcje zamowic w kazdym ASO. [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-02-18 22:03:48 ] |