MotoNews.pl

Malowanie przednich lamp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, miałem małe bum swoim samochodem i aktualnie jest u blacharza, ja właśnie dostałem nowe lampy i wpadłem na pomysł żeby pomalować odbłyśniki (części które nie odbijają światła) na czarny mat. co o tym myślicie?? czy mógłbym np. pomalować dolną część odbłyśnika?? ona teoretycznie nie odbija światła (mogę się mylić), może ktoś już robił coś takiego i ma zdjęcia?

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Nawet jeśli ktoś już coś takiego robił to zapewne Ci odradzi bo pierwszy patrol policji zabierze Ci dowód. Poza tym nie wiem co miałoby Ci dać takie malowanie. Wątpię żeby to ładnie się prezentowało. I przygotuj się na to że zostaniesz tu zrugany za takie pomysły

Cytat:
2010-02-15 07:23:34, robert_or3 pisze:
Nawet jeśli ktoś już coś takiego robił to zapewne Ci odradzi bo pierwszy patrol policji zabierze Ci dowód.

Złomguny jedynki po liftingu mają takie lampy i nikt DR nie zabiera.

Szukajcie zdjęć w archiwum albo w galerii
Np. Kolber7, Cwikus, Czarek_Rej, Darek54495 i kilku innych.
DR nikt im nie pozabierał

natomiast ..pomijając /Dużą dla niepraktykującego/ trudność w "rozebraniu" świateła ,
jestem zdania, że nowy , świeżutki reflektor (w Espero) wygląda znacznie lepiej niż taki "stjuningowany" - musisz pamiętać , że trzeba dopasować też do tego kierunki , a w przyp. /czarnych elementów odbłyśnika / jest to praktycznie niewykonalne /fabryka to co innego ! /

Dziwne ma halogeny i kratkę. Od taki OT.

Zwracam honor i uniżenie proszę o wybaczenie . Po części błędnie zrozumiałem autora. Zwierciadeł malować nie wolno. Pozostałe elementy można.

Kratkę ma faktycznie nieco "inną"
, halogeny ? -nooo..chodziło o to , żeby były możliwie zbliżone do prawdziwego oryginalnego ORYGINAŁU" czyli:

P.S. piszesz jakbyś tego /bordowego/ woza nie widział jeszcze

Cytat:
2010-02-15 15:32:58, Ikarus260 pisze:
Dziwne ma halogeny i kratkę. Od taki OT.

to standardy jak byś nie wiedział wersji De LUX

Hym. Jakiś rozkojarzony jestem.

Cytat:
2010-02-15 16:17:39, Ikarus260 pisze:
Hym. Jakiś rozkojarzony jestem.

To ten alkohol

Cytat:
To ten alkohol

To wczoraj. Dziś może syndrom wczorajszego wieczoru. Ale to nie możliwe, bo tylko 3 piwka.

lampy TU

nie no ja nie chce malować zwierciadeł (może tylko ich dolną część, tą która nie odbija światła) chce pomalować wszystko oprócz zwierciadeł które odbijają światło

Cytat:
2010-02-15 23:35:37, michal_05 pisze:
nie no ja nie chce malować zwierciadeł (może tylko ich dolną część, tą która nie odbija światła) chce pomalować wszystko oprócz zwierciadeł które odbijają światło

takie Ci Darek54495 fotki nawrzucał że nic nie widać

ale nie przejmuj się , wiemy doskonale o co Ci chodzi ...i tym bardziej :

Cytat:
2010-02-15 10:33:59, bogdan1 pisze:
..pomijając /Dużą dla niepraktykującego/ trudność w "rozebraniu" świateła, jestem zdania, że nowy, świeżutki reflektor (w Espero) wygląda znacznie lepiej niż taki "stjuningowany" - musisz pamiętać , że trzeba dopasować też do tego kierunki, a w przyp. /czarnych elementów odbłyśnika / jest to praktycznie niewykonalne !

no też nie są pomalowane zwierciadła

Jak uruchomie kompa rodziców i znajde foty z mojej roboty przy lampach Darka54495 to powrzucam krok po kroku co i jak nic trudnego... wystarczy cieply garaż

Cytat:
2010-02-16 21:07:03, Czarek_Rej pisze:
Jak uruchomie kompa rodziców i znajde foty z mojej roboty przy lampach Darka54495 to powrzucam krok po kroku co i jak nic trudnego... wystarczy cieply garaż

tylko że ja posunołem się troche dalej