Producenci pomp olejowych i wodnych 132

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Jak sprawdzić czy zakupiona pompa wody nadaje sie do 132 2.0 ? Są jacyś wiodący producenci pomp olejowych i wodnych ?

obawiam się, że wodne są jednakowe

Pompa wody do 2.0 DOHC jest inna niż do 1.6, ogólnie to zdaje się były co najmniej 3 typy.
Wiodącym producentem pomp olejowych jest Magneti Marelli, ale czy ta informacja ci się przyda, to nie wiem

Czuje ze nie mówisz mi wszystkiego Sprecyzuje chodzi o firmy produkujące pompy do 132 2.0
Z wodnymi to własnie sie zdziwiłem bo jest pare różnych na ebayu i są do 1.6 1.8 ale do 2.0 nie widać. są z okrągłymi kółkami do przykręcenia koła i z takimi trójkątnymi...
W sumie już kupiłem i koleszka zapewniał ze do 2.0 ale sprawdzić trza

pompy wodne roznily sie glebokoscia osadzenia piasty kola pasowego, mozna to bez wiekszego problemu skorygowac stosujac pompe wraz z kolem.

Próbował ktoś aplikować pompę do dwójki z diesla ??

Ponawaim pytanie chyba ze ktos moze ma uszkodzoną lub niepotrzebną pompe od diesla zła to kupie zeby zobaczyć. oczywiście pompe oleju

[ wiadomość edytowana przez: faownik81 dnia 2010-01-16 22:23:01 ]

Czy ktoś wie czy pompa od 124 pasuje do 132 ??
Kolo zle nazwał aukcje i teraz posiadam pompę do 124...
Pompa

Pompa ma pare oznaczeń:
fiat 124 B.000
numer: 4186690 4-C

Moze zapytam inaczej czym rózni sie pompa od 1.6- 1.8 od 2.0 ?

Porównawcze zdjęcia:

Napis 2.0?:

Kupiłeś pompę do 132 do starszych wersji 1.8 na przykład, aukcja miała dobry tytuł. Była też stosowana we Fiacie 124/125 w silniku 1608, stąd napis na pompie.

Dzieki wielkie