MotoNews.pl
6 NAJMOCNIEJSZE FSO w PL? (265892/0) - PT

NAJMOCNIEJSZE FSO w PL?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj rozbierałem Poldka przed wyjazdem do klatkowania i tak sobie przy tej okazji rozmyślałem - jakie najmocniejsze auta stworzono do tej pory na bazie klasycznych pojazdów z FSO (DF/PN)? Strato z mocą dzisiejszych dizli chyba nie jest rekordzistą w tej dziedzinie. Ten 2,9 Ford "marchewkujący" ile miał wyciągnięte z silnika? Ktoś z lokalnych magików też chyba coś mocnego kiedyś prezentował, ni? Ciekaw jestem czy obecnie powstające równolegle dwa autka będą miały konkurencje .

BTW - nie sądziłem, że rozebranie poldka do gołej budy zajmie mi cały dzień. To brak wprawy czy zwykle tyle schodzi? A może za dużo przerw robiłem

O nareszcie ktoś się bawi w atu

Chyba mocniejszego PN w polsce po tym długo nie będzie
Swoją drogą nie widzę ATU do sportu

rejs, robisz u zoltara?

W Toruniu w firmie Ital Performance budują atu plus'a z silnikiem 2.4 z fiata stilo uturbiony i kupa mocnych gratów. Ich cel to 500KM / 600Nm
http://www.ital-performance.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=11&Itemid=19

ujban 2 posty niżej

Przyłapałeś mnie na nieczytaniu postów

Cytat:
2012-04-22 18:09:00, ujban88 pisze:
Przyłapałeś mnie na nieczytaniu postów

ajjjj

grube poldki się szykują w Polsce,nareszcie dzieje się coś w dobrym kierunku a nie tylko zmiana silnika a zawias nadal prehistoryczny

Cytat:
2012-04-22 16:38:38, flapjck1 pisze:
rejs, robisz u zoltara?

Eeem, to ten z Łodzi?

Cytat:
2012-04-22 16:59:59, ujban88 pisze:
W Toruniu w firmie Ital Performance budują atu plus'a z silnikiem 2.4 z fiata stilo uturbiony i kupa mocnych gratów. Ich cel to 500KM / 600Nm http://www.ital-performance.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=11&Itemid=19

Ojacieniemoge! Grubo kolesie cisną... To chyba ten z planami koło 350hp nie będzie miał startu... pewnie skończy się starym dohcem dmuchnietym jakąś rzygającą suszarką ze sprintera co nawet 200 nie dobije...

z torunia ?heh nazwet znalazłem gdzieś w necie filmik ze starych lat

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2012-04-23 00:40:37 ]

zoltar = Ital Performance

O projekcie poldka atu 2,4 robionym u Zoltara jest temat na racingforum.
Zazdraszczam warunków garażowych w IP

Cytat:
2012-04-23 08:12:57, bart322 pisze:
zoltar = Ital Performance

a to ciekawe, już myślałem że całkowicie zwinął się z interesu po DTM czy jakoś tak

O tu

www.racingforum.pl/FSO-Polonez-ATU-25-20V-Turbo-t97907.html

A był tez taki projekt borewicza z silnikiem VR6?? dobrze pamiętam?

A wyszło coś z tego borewicza? Bo afair był też kiedyś projekt "Malushka z silnikiem punta, turbo i nitro"
A' propos maluszka - widzieliście tego z silnikiem garba co wymiatał ostatnio na ćwiartkę?
>> FIAT 126p 2332ccm <<

widzieliśmy https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=258285&c=257&f=25

rejs kiedy byłeś u okulisty ??

Cytat:
2012-04-24 12:18:46, Race_D pisze:
A wyszło coś z tego borewicza? Bo afair był też kiedyś projekt "Malushka z silnikiem punta, turbo i nitro" A' propos maluszka - widzieliście tego z silnikiem garba co wymiatał ostatnio na ćwiartkę? >> FIAT 126p 2332ccm <<

tu link do borewicza, ale bez aktualizacji