PięknaBestia!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...komentarz jest chyba zbedny.....

...zdjecia dzieki uprzejmosci Colina....(StreetRacersRzeszów)

aż ciarki po plecach przechodzą. autko jest wspaniałe. nie orientuje się ktoś ile jeszcze istnieje Stratosów ??

piękny...jeden z pierwszych...jeszcze ze spokojnym silniczkiem...

23....

Zapewne bardzo spokojny Pewnie z 500 HP

piekny stratos. ponoc wyprodukowali ich 400 albo 4000 zeby tylko mial status seryjnego samochodu i mogl w rajdach startowac. genialna fura

Cytat:
piekny stratos. ponoc wyprodukowali ich 400 albo 4000 zeby tylko mial status seryjnego samochodu i mogl w rajdach startowac. genialna fura

Wymagania Gp4 (tak się bodajże da grupa nazywała) to 400 sztuk.

K.Y.

A ja myslalem ze w stratopolonezie ta rama to wytwor polskiej mysli tech, a tu widzie ze oni po prostu ta rame z lancii wkrecili w poldka

Cytat:
nie orientuje się ktoś ile jeszcze istnieje Stratosów ??

zawsze mozesz miec replike - w sumie stratos to konstrukcja rurowa oblozona tworzywem wiec jak zbudujesz tzn kit car'a to bedzie prawie jak orginal. kiedys gdzies w sieci nadknalem sie na firme ktora cosik takiego robi (robila) ale szczegolow juz nie pamietam.
furka bajerancka ale jeszcze fajniesza jest wersja wyscigowa ktora nie byla tak slynna a ktora praktycznie tylko przystosowano do rajdow.

zapewne też ma gdzie adresik takiej firmy ale im duzo do oryginału brakuje......
Oryginał był kiedys do sprzedania we Włoszech za bodajrze 500 tys USD!!!!!!!!!!
Usiadłem sobie jak zobaczyłem (ale oryginał B grupa)

znane i cenione repliki Stratosa robi brytyjska firma Hawk Cars
Mozna wybierac z wersji Corse, Stradale a nawet zbudowac Stratosa w specyfikacji Grupy4...nice

oto adres HawkCars

..wersje wyscigową..Stratos Evoluzione buduje firma SuperStratos

...moze kiedys;];]