Problem z uruchomieniem Maluszka :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zwracam sie do was z prośbą o pomoc w rozwizaniu zagadki nie odpalania mojej Żabki. Wiec tak kiedy zaczeły sie wielkie mrozy odpalałam samochodzik co 2 dni aż któregoś dnia odpaliłam go jak zwykle po czym weszłam do domu na jakies 1,5h i chcialam nim wyjechac i juz nie odpalił. Z dużą pomocą kolegi sprawdziłam świece, gaźnik ( pływak) bo czuć było paliwo, wymienilimy platynki i kondensator w aparacie zapłonowym a także kable zapłonowe. A moje Autko nadal nie burzy. Prąd jest na świecach ale na platynkach nie widac przeskoku iskry. Co możecie mi jeszcze poradzić. Licze na waszą pomoc

Tzn, iskry nie ma na świecach tak? Jeśli jest iskra na świecach to może pompa paliwa nie podaje wachy? Jeśli jest iskra to proponowałbym bezpośredni zastrzyk w gary za pomocą strzykawki napełnionej benzyną- jak zagada to coś z paliwem- może się gaźnior przytkał, albo wspomniana wyżej pompa paliwa. Jeśli problem z iskrą, to będziemy dalej myśleć

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2010-02-22 18:18:20 ]

EDIT (dopiszę w jednym poście... na platynkach to nie powinno być iskry z tego co mi się kojarzy )

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2010-02-22 18:19:26 ]

iskra na świecach jest nie ma jej na platynkach

Dziwne Co do tych platynek to jak autko pracowalo to ladnie sie tam swieciło ale ja sie nie znam. Pompka pompuje , ale gaźnik jeszcze sprawdzimy.POzrawiam

a nie zawiesza ci sie zaworek iglicowy ten co jest otwierany i zamykany przez plywak? ja tak mialem po tygodniu nie odpalania nie chcial zabrac normalnie tylko przez fukanie do gaźnika autostartu wystarczylo popukac po deklu z gaźnika i wszystko chodzi

Cytat:
2010-02-22 18:31:43, Patka_24 pisze:
Dziwne Co do tych platynek to jak autko pracowalo to ladnie sie tam swieciło ale ja sie nie znam. Pompka pompuje , ale gaźnik jeszcze sprawdzimy.POzrawiam

Przestało tam iskrzyć bo wymieniliście kondensator i platynki

Tak przez internet to ciężko. Po wymianie styków ustawiliście przerwę etc? Jeśli iskra na świecach jest, jest w dobrym momencie (ustawienie zapłonu) a autko nie pali - to sprawdzaj gaźnik.

Chłopaki zaburzył !!!! Kolega skrócił nie wiem jak sie to nazywa wiem ze to sie zamyka jak ze stacyjki idzie sygnał i jest przy gazniku wybaczcie za brak wiedzy mwówił mi nazwe ale nie pamietam wybaczcie. Jeszcze raz dzieki za pomoc

elektrodysza??

Tak elektrozawor zostal obciety i dziala.Pozdrawiam