[K] Aparat zapłonowy DOHC w blok.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.

Poszukuje stykowego i bez stykowego

Pilna sprawa Panowie

coś znowi popsuł??? - jak nie rozjebałeś na amen to się napewno da naprawić - podrzuć obaczymy

wchodzi aparat z fiata tipo 1.6 ohc bezstykowy z integrowanym modulem trzeba tylko deczko podtoczyc stopke aparatu. chodzi zajebiscie . nowka mm kolo 250 zl

z jakiego to silnika 1.6 jest? bo katalogi pokazują ze 1.6 ma w głowicy aparat...masz jakis konkretny model?

mam aparat w blok do 1.6, niestety bez kopulki i palca ale bodaj z łady pasuje

Cytat:
2009-12-28 13:18:06, Poochaty pisze:
z jakiego to silnika 1.6 jest? bo katalogi pokazują ze 1.6 ma w głowicy aparat...masz jakis konkretny model?

Ja mialem w Tipo 1.4 gaznikowym aparat w bloku z modulem na aparacie. One maja zebatke na trzpieniu, starsze SOHC mialy wieloklin do pompy oleju. Nie ma teraz takiego na allegro bo bym wam wkleil link.

jak kupowałem do siebie kopułke i palec to na opakowaniu było zastosowanie fiat 127/128 1050ccm (czy coś) i zastava 1100 - obawiam się, że zewnętrznie aparaty to jedna piosnka tylko ciężarki

puchacz, generalnie gaznikowe tipo tempra 1400 1600 maja aparat w bloku a wtryskowe na walku rozrzadu , te w bloku to typ SE100MX i SE105C w tipo tempra, trez bierze odemnie bezstykowca elektronika z regaty 1300, w zasadzie takiego samego jak te z tipo tempry w blok{typ SE100CX zdaje sie} to mozesz od niego pozyczyc na przymiarki czy cus .

Barcik a jesli to jest juz aparat z modułem, to co w takim razie jest do niego podpięte? tzn co oprócz zasilania on jeszcze potrzebuje za przewody?

Cytat:
2009-12-28 15:04:03, Poochaty pisze:
Barcik a jesli to jest juz aparat z modułem, to co w takim razie jest do niego podpięte? tzn co oprócz zasilania on jeszcze potrzebuje za przewody?

cewkę

Ale ten aparat co Trez ma to jest z wieloklinem, pasuje do 1100, 1300, 1500. Do 1400 i 1600 jest zebatka i jezeli ten pasuje do DOHC to nie pasuje ten od Treza Gdyby nie ta roznica to dawno kupilbym sobie komplet z Tipo/Tempry do 128...

Ja wiem że fani spamu sa tutaj

Ale mi naprawdę tego potrzeba

yapkowy wyciągasz zębatke z bloku i wsadzasz aparat od 1.4/1.6 który ma zębatke identyczną na aparacie - P&P

nie pamietam czy nie mam tego popisanego w moim poscie ko kantorajdowce, ale generalnie z tipo 1.6 z jednym walkiem rorzadu w glowicy. ma taki sam wielklin jak w standardowym dohcu jedyne co trzeba przerobic to albo podtoczyc stopke aparatu albo wiertnac blok nie mapietam o ile ale zdajes sie ze o jakies 10 mm wtredy aparat wskakuje w zebatke od napedu pompy oliwy. Co do rodzaju to jest to chyba MM MX100 ale nie dam teraz glowy , jestem na kanarach na miesiecznym urlopie wiec nie sprawdze co mam w garazu na aucie .A co do podpieci to trzeba zapodac cewke z tego aparatu co ma modul z cewka osobno chyba bosha . podlaczasz normalnie i dzila ciacia malina jest tam tez sterowanie na pompke podcisnienia wiec idealnie mozna zgrac mapy zaplonow.

tu jest adres strony na ktorej sa rodzaje aparatow oraz ich fotografie http://www.celkar.pl/Katalog/elektro/f.html do wyboru do koloru ...

jak jeszcze potrzebujesz to mam przerywaczowego duceliera z nowa kopulka do 131. za 50zl oddam

Odgrzewam bo zakupilem aparat magnetti z Tipo i chyba wiem co i jak - dla zainteresowanych Zebatka+tuleja na aparacie wyglada na czesc demontowalna, na pewno w srodku jest trzpien z wieloklinem, zreszta na innej aukcji widzialem zdjecie wlasnie bez tej zebatki wiec mysle ze zejdzie w imadle.
Prostujac info Barti'ego, chodzi o Tipo 1.4 gaznik, tylko te silniki mialy aparat w bloku co zreszta potwierdza Celkar (SE 100 MX), wyglada identycznie jak SE 100 CX z regaty. Do SOHC pasuje P&P (sprawdze jeszcze empirycznie) a do DOHC tak jak pisaliscie trzeba dopasowac minimalnie. Za 70PLN kupilem z modulem na aparacie, kopulka, kablami itd. Oczywiscie kable, palec i kopulke wymienie jak juz przetestuje
Sa tez zaplony Bosch z Regaty/Uno - mam taki od Kani, modul jest osobno ale mozna uzyc np. polonezowego jakby ktos nie mogl dostac. Tez zamierzam wyprobowac.

jakby kto chcial mam stykowy z friorino , tez podchodzi