MotoNews.pl
6 Fiat 131 lub 132 ten z silnikiem 2,0DOHC (146545/12) - PT

Fiat 131 lub 132 ten z silnikiem 2,0DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie znalezc taki silnik ile taki kosztuje i jakie sa koszty na włoznie go do łądy i jak sie to sprawdza
jak sie sprawdza jake jest spalenie i wogole czy to sie oplaca

[ wiadomość edytowana przez: pawel1986986 dnia 2006-05-17 19:17:03 ]

Ciezko ci bedzie znalezc taki w dobrym stanie ale silnik jest super sam kiedys tak chcialem ale nieznalazlem takiego co by mnie zdowoalil a jesli chodzi czy sie oplaca to nie tak samo jak turbo ale dla mocy i frajdy jest warto jak znjdziesz to wkladaj

wyszukiwarka

ja moglem kupic calego fiacika 132 za 700.
buda - zdresialy wrak i jeszcze zgnita,
oczywiscie z 2,0 był, stał na alusach ATS 15" - jakies 500zł warte
ale i tak go nie wziolem. bo mi sie silnik nie podobal cos a to bylo najwazniejsze. ten silnik znalezc w dobrym stanie to cud swiata, zrobic remont jeszcze wiekszy cud chyba ze ma sie 2-3tys w zanadrzu i kupe szczescia ze sie akurat czesci trafia.
ogolnie fajna sprawa ale mimo temu co sie wydaje bardzo kosztowna, no chyba ze ma sie farta i sie znajdzie w stanie niedoremontu.
gdzie znalezc to Ci nikt nie powie bo ktos kto wie co to za silnik i wie gdzie jest tani i fajny to sam go wezmie
z tego co sie orientowalem wchodzi niemal od strzala, w wyszukiwarce jest mnostwo informacji, uzyj jej, tutaj, na F&F i na FSO a bedziesz wiedziec wszystko

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2006-05-17 22:05:48 ]

dzieki za odpowiedzi a co myslicie o przerobiniu silnika 1,3 na 1,7 bo podobno tak sie da a z 1.5 na 1.7 juz nie wiec mysle nad kupieniem silnika 1.3 i go powiekszyc. A moze ktos wie cos o ładzie 2107 do sprzedania najlepiej wyrejestrowna w cenie do 300zł bo chciałem kupic i se na czesci rozebrac

czy ta wyszukiwarka nie dziala??
cholera przeciez jest nawet artykul na stronce klubowej łady o tym jak to sie przerabia, coprawda na 1,6 bo na 1,7 to trzeba by jeszcze chyba konkretny rozwiert zrobic ale wszystko jest.
polecam wyszukiwarke i bedziesz miec o wiele wiecej wiadomosci bo na te same pytania to sie nikomu nie bedzie chcialo odpowiadac.

pozdrawiam

Ja ma taką Łade z 2.0 oraz bede mieć lada moment dwa takie silniki 2.0 po remoncie do sprzedania.

Obecnie naprawiam silnik, któy jest w Ładzie i mam do poskładania dwa silniki w garażu, które były po remoncie - kapitalnym ale miały po przejechaniu małe defekty - w jednym wyskoczyło zabezpieczenie swożnia toka a w drugim pękł pierścień.
Oprócz tego mam oryginalny silnik 1.6 do Łady po remincie głowicy a przebieg tego silniczka to 86 tysięcy ale chyba go zostawie sobie może do jakiejś przeróbki. A jeden silnik 2.0 mi wystarczy tym bardziej że łąda stoi w garażu jako moje hobby.

Cena za silnik 2.0 to 2500 zł nie podlega negocjacji.
Ale można też taki kupić na allegro za 500 zł i zrobić sobie remont za ......... x kwote.

koszty remontu sa duże
np: za 1 tłok kompletny zapłaciłem 156 zł