| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-09-12 10:33:54 Witam..
Jak w temacie! Szukam głowicy od Yugo Coral ( nastepca zastawy 1100)!...powiedzmy bardzo pilnie!..puki silnik mam jeszcze nie włozony! Ale moze o co chodzi... a wiec głowice Od Yugo miały inna komore spalania, dostosowana juz do nowszych norm.. co mi to daje... zakładajac ja na seryjny blok 1.5 w moim 3p (sohc) uzyskuje stopiec sprezania ok 10:1!!!!..co przy seryjnej głowicy ( 8.9:1), daje wynik mozliwy do osiagniecia tylko przy uzyciu zestawu KUTYCH toków..komplet ok 400 EURO!!! a oto mały wykre dyno;]
a wiec uzyskuje niezłego potwora w dolnych obrotach...tak do 5.5....wrrrrr...i o to mi chodzi! i to bez zbednej kasy na wałek, kolektor i zabawe z zaworami! Tak wiec ma ktos na to namiar!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo bede wdzieczny za jakiekoliek info! |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-09-12 16:44:09
hmmm.... zawsze istnieje taka mozliwosc...ale nie robił bym tego gdyby modyfikacja nie była juz sprawdzona... ...według wielu posiadaczy x1/9 i 128 z tymi własnei 'głowicami', to najprostszy, najtanszy i najbardziej efektywny rodzaj modyfikacji, bez zbednego grzebania w bebechach.... ...zaryzykowac mozna.... pozdr;] |