Gowica Yugo 1300 Coral Poszukiwana!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam..

Jak w temacie!
Szukam głowicy od Yugo Coral ( nastepca zastawy 1100)!...powiedzmy bardzo pilnie!..puki silnik mam jeszcze nie włozony!

Ale moze o co chodzi...

a wiec głowice Od Yugo miały inna komore spalania, dostosowana juz do nowszych norm..

co mi to daje...
zakładajac ja na seryjny blok 1.5 w moim 3p (sohc) uzyskuje stopiec sprezania ok 10:1!!!!..co przy seryjnej głowicy ( 8.9:1), daje wynik mozliwy do osiagniecia tylko przy uzyciu zestawu KUTYCH toków..komplet ok 400 EURO!!!

a oto mały wykre dyno;]

a wiec uzyskuje niezłego potwora w dolnych obrotach...tak do 5.5....wrrrrr...i o to mi chodzi!

i to bez zbednej kasy na wałek, kolektor i zabawe z zaworami!

Tak wiec ma ktos na to namiar!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo bede wdzieczny za jakiekoliek info!

Cytat:
zakładajac ja na seryjny blok 1.5 w moim 3p (sohc) uzyskuje stopiec sprezania ok 10:1!!!!..co przy seryjnej głowicy ( 8.9:1), daje wynik mozliwy do osiagniecia tylko przy uzyciu zestawu KUTYCH toków..komplet ok 400 EURO!!!

No fajniutko, ale kute tłoki wtedy wkłada się pewnie nie tylko z uwagi na zmianę CR, ale i również jako remedium na wypadek wystąpienia detonacji. Nie boisz się, że możesz zrobić sobie dziurkę?

K.Y.

Cytat:
Nie boisz się, że możesz zrobić sobie dziurkę?

hmmm....

zawsze istnieje taka mozliwosc...ale nie robił bym tego gdyby modyfikacja nie była juz sprawdzona...
...według wielu posiadaczy x1/9 i 128 z tymi własnei 'głowicami', to najprostszy, najtanszy i najbardziej efektywny rodzaj modyfikacji, bez zbednego grzebania w bebechach....

...zaryzykowac mozna....

pozdr;]