WAŻNE!!! Jakie macie komputery instalacji LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja mam Bingo S4

U sławka powstał komputer do strojenia instalacji gazowych (na razie beta 1 ...oczywiście made by ja )

Królikiem doświadczalnym było moje espero.... i powiem Wam że jecstem cholernie zdolny

Esperak śmiga teraz na gassie tak samo jak na benzynie, udało mi się wyregulować bieg jałowy tak ze trzyma cały czas 850 obr/min
wcześniej falował 950-850 ...a "spece" od LPG twierdzili że tego wyregulować się nie da

Zobaczymy ile bedzie palił, jeżeli do MAX 17l/100km po mieście to tak zostawiam......jeżeli wiecej to go troszke przykrece.

O dziwo silnik zyskał sporo na elastyczności - wracając do domubez problemu na piątym biegu pogoniłem go od 140 do 190, wcześniej musiałem redukować na czwórke.

Reasumując udany chip tuning zrobiłem

Narazie komputerek obsługuje
instalki taratini, lovato (starsze i nowsze) , landi, brc z kompem bingo (starszym i nowszym z serii s), landirenzo, autotronic, voil i leonardo.

i tu pytanko jakie macie komputery, i instalacje. Ciekawy jestem czy komp obsłuży wszystkie.

A instalke Bedini ?

ja mam kompa Viola (to co ty nazwałeś Voil ) tego najstarszego - nie wiem czy do niego też da się podpiąć kompa.... ???? byoby super........ bo u gassownika nie podpinaja mi kompa twierdząc ,że do tego sie nie da..... ??????

a ja Stefanelli.!

A u mienia być Tartarini /i "DAT" jezd napisane na tem czarenem pudełku....a w ogóle to te pudełka mom 2 tylko nie wim czy na tem drugiem też jest "DAT"/...Na 100 % TARTARINI /i "jałowy" mi nigdy nie falował! /

Cytat:
2003-09-07 17:15:06, Tomek-Mydlowski pisze:

O dziwo silnik zyskał sporo na elastyczności - wracając do domubez problemu na piątym biegu pogoniłem go od 140 do 190, wcześniej musiałem redukować na czwórke.

Reasumując udany chip tuning zrobiłem

Auto z dobrą i prawidłową instalką będzie mocniejszy na niższych obrotach z racji większej liczby oktanowej gassu.

nie ma to jak elstyczność na gassssie - łatwo to oczywiście wyjaśnić - spalające się gniazda zaworów dodają kilka okatanów do spalającego się gasuuuu

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2003-09-08 09:25:34 ]

prawdziwą elastyczność uzyskuje się dopiero po zamontowaniu wariatora.!!!! to co my mamy to niejest w pełni wykorzystanie możliwości gazu.!!!

Adminek powiedz coś więcej o tym wariatorze???
słyszałem ,że to podobno lipa.........