| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2003-08-30 22:32:07 W lipcu ogladając fotki samochodów naszych Klubowiczów zauważyłem w jednym Esperaku rozpórkę między przednimi amortyzatorami. Jaki wpływ ma ta rozpórka na jazdę i gdzie można ją kupić.
Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów kobar |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-08-30 22:42:47 Wpływ ma znaczny!...upraszczając: "usztywnia" nadwozie.
Kupić najtaniej można u kolegi Vigena z Klubu Nexia...sam kupiłem ale z powodu braku auta przez kilka tygodni a teraz nawału obowiązków nie mam czasu zamontować. Jak to zrobię to "ogłoszę" wrażenia na forum. Pozdrowionka z Katowic! |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2003-08-31 00:15:41 Dziękuję za informację. Poproszę o kontakt do kolegi Vigena.
Pozdrawiam Kobar |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-08-31 00:34:03 andrzej_cs@tlen.pl
To fajny człek!-myślę, że potrafi Ci szerzej nakreślić rozpórkowego temata Powodzenia! |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-08-31 09:35:07
Zgadza się, Tomek ma rację i nie pozostaje mi nic innego jak potwierdzić. Szczególnie fakt, że do seryjnego zawieszenia z reguły nie montuje się rozpórek. Wyjątek stanowi Misio Lancer Evo VI i VII oraz Subarynka Impreza, ale to troszkę inna klasa zawieszeń |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-08-31 11:42:11 No i....SKODA FELICJA /EVO XVII ? - sama dla siebie stanowi klasą bo przypuszczam, że na świecie nie ma drugiego takiego modelu jeżeli chodzi o ilość zamontowanych rozpórek!! No tak WRC ma swoje wymagania |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-31 14:00:14 Rozpórka nawet na seryjnym zawieszeniu może i powinna pomóc.
Ważne jest jednak spasowanie. Oby nie było problemów. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-08-31 16:27:22
Bogdan chyba Favoritka ????? |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-08-31 19:47:52 no wlasnie musze zalozyc bo moj zestawik zawieszenia niestety chyba bedzie tego wymagac.... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-09-01 00:28:06 JACO!...z ustów mnie to wyjąłeś!!
OCZYWIŚCIE, ŻE FAVORITKA!! sorki za przejęzyczkowanie |
VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-09-03 23:13:12 Na podstawie obserwacji roznych nexii
1. ja mam u siebie zawiesznie amorki BILSATAIN B8 sprint( krotkie) ustawione na twardo asfalt czytaj bardzo twardo do tego sprzyny albo H&R glownie zima albo Jamexy lato. autko stanelo odpowiednio z prsflitem 9 lub 8 cm tak silem usztywnienie wymusilo koniecznosc wzmocnienia mocowan wszytkich elementow gumowo- metalowych a przedwwszytkicm kielichow Mc Perschona Po jakims czasie kiedy moi kumple startuja c MPRC mialem mozliwosc pzetestowania rownyc ustawiem stwierdzilem ze przednie usztywnienie nie jest takie zle (zwlaszcza ze byly kataki) Koregos dnia stwierdzilem rozbie i zobacze cos sie dzieje I o dziwo - nagle zniknely swierszcze z autak - rant opony po jakims czasie nie jest poszarpany (ostrewchodzenie w zakret) - a najwieksze odczucia sztywnosci poczulem jak musialem zdjac by oddac do nabicia amorki autentycznie czuje sie jak autko sie innaczej uklada W klubie nexii kilka ma moje rozpork i tak np Olaf ma z zawiezeniem MONROE sensatrack podobne odczucicia do do zachowania jest i gwiazdor ktory ma na seryjny zawieszeniu i PO zalozeniu twierdzi ze zniknely swierszcze a przejechal z Zabek pod Wa-wa az do Gdanska Ps no jeszcze jedno co zaobserwowalem ze po najechani na kraweznik mozna otworzyc dzwi i nigdzie nie obcierja o obramowanie |
sahel Espero 1.8 Warszawa | 2003-09-03 23:40:23 a ile taka przyjemność kosztuje?
Może przy okazji masz namiar na jekieś tanie i dobre amorki gazowe? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-04 14:52:55
|