Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2010-04-17 00:33:40 Witam,czytałem tematy osób które były na wakacjach na Chorwacji ![]() Chciałbym się zapytać czy polecają jakieś fajne miejsce,z dobrym dostępem do morza, z fajną plażą (nie skały) i najlepiej nie skalistym dnem ![]() Ostatnio byliśmy w miejscowości Selce koło Rieki. Teraz planujemy coś innego i chciałem się rozeznać w waszych przygodach ![]() Wyjazd esperalem w 4 osoby ![]() Pozdrawiam |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2010-04-17 05:28:11 Witaj ![]() Bylem juz w Chorwacji 4x (zwiedzilem cala od pn na pd i od wsch na zach) i niestety plaze piaszczysta to mozesz sobie najwyzej przy bdb hotelu znalezc ![]() ![]() Pzdr AndiK |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2010-04-17 09:23:48 W ramach informacji zupełnie z innej beczki:
Załatwiałem EKUZ - dowód ubezpieczenia z NFZ - i widziałem informację, że obowiązuje ona w krajach UE, ale nie obejmuje Chorwacji. Najlepiej się dowiedzieć dokładniej w najbliższym oddziale NFZ. |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2010-04-17 10:52:57 za około 100-120 złociszy kupis zkomplecik - ubezpiecznie zdrowotne dla 2 osó ( już takie z większym zakresem ochrony) i assistance na samochód ( teztaki lepsiejszy)
Odnośnie polecanyc rejonów - to byś sie musiał określić jak daleko chcesz jechać??bo chorwacja ma ponad 500 km długości i trochę ciężko tak na czuja... No i kiedy?? |
![]() seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2010-04-17 17:36:00 Wydaje mi się że termin obojętny . ale w lipcu na początku. A odległość to nie wiem, tak żeby było dobre dojscie do plaży,żeby był apartament blisko morza i cos w rejonach wyspy krk albo troche dalej na poludnie. Sam nie wiem,co polecacie? |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2010-04-17 21:31:18 co polecamy ?? przede wszystkim nie lipiec ![]() Byłem raz w lipcu - było to dobre 12 lat temu ( podobno wtedy chorwacja nie była tak popularna) - słabo to wspominam.... Ostatnie 3 lata jeździliśmy wrzesień- październik. Odnośnie odległości to chyba warto się zastanowić nad jakimś rejonem - przynajmniej już na etapie planowania trasy. Południe chorwacji - byłem w połowie października - ciepełko, w miarę tanio - cholernie daleko. Warte zwiedzenia - plitwickie jeziora ( po drodze warto zatrzymać się na nocleg) , dubrovnik. Środek chorwacji - byłem w okolicach sibenika w drugiej połowie wrzesnia- długo szukaliśmy taniej lokalilzacji - ale dogadaliśy się z jednym dziadkiem - na lewo brał od nas 20 euro za 3 osoby za dobę. ( inni chcieli koło 15 euro/ osoba) W okolicy zwiedzaliśmy - wodospady krka - jak sie wczesniej było na plitwickich to wg mnie szkoda czasu i kasy. Paklenica- szkoda czasu do innych gór się nie umywa - albo my mieliśy pecha i skręciliśmy na najmniej ciekawe ścieżki. Koniecznie polecam ominąć autostradę i przejechać się przez "Mali alan" czy jakoś tak - genialna droga szutrowa przez góry - piękne widoki zwłaszcza o zachodzie słońca - ale nie schodzić z drogi bo jeszcze zaminowane!! - Obejrzyj zdjęcia na google earth Północ chorwacji - półwysep istria - byłem w zeszłym roku - najlepiej utrzymane plaze, ale i najdrożej i sporo niemców austriaków i innych helmutów. Nocowaliśmy w miejscowości BRSEC - około 25 euro za dwa ryje za dobę - fajna mała miejscowość na górce, jeden sklep, poczta, jeden bar, fajna kamienista plaża, ale trzeba prawie kilometr na nią zasuwać ( z buta lub samochodem). [ wiadomość edytowana przez: sweeper23 dnia 2010-04-17 21:31:47 ] |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2010-04-17 23:02:33 Jak wyżej.
Przede wszystkim: nie wolno wyjeżdżać w sezonie (czyli: lipiec-sierpień). Nie dość, że 3 razy drożej, to jeszcze skwar taki, że nie normalny człowiek nie daje rady. ![]() Najlepszy czas, to tak jak pisali poprzednicy: wrzesień-początek października. Piaszczysta plaża jest niedostępna za normalne pieniądze. Kup porządne klapko-sandały - wyjdzie dużo taniej, a radość ta sama ![]() Jeziora Plitwickie: obowiązkowy punkt programu, ale pod warunkiem, że meldujesz się tam rano (zanim nadciągnie stonka ![]() Podejrzewam, że jak przyjedziesz przed 8-mą , to wejdziesz za darmo ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2010-04-17 23:03:30
Byłem na wyspie KRK apartament 15m od morza (w sumie to nawet chyba zatoka była) namiar mam ok 15 euro za os klima jest w apartamentach 4 os starsi ludzie mają chatkę było bardzo fajnie niestety plaża bez piachu i troszkę skaliste wejście , wyprawy łajba free jak masz patent to motorówka ale ile to niewiem bo bez papiera nie chciał dać |
![]() seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2010-04-17 23:46:20 Rodzice sie upierają na lipiec,zaplanowany już tak mają urlop. Poza tym byliśmy 2razy jużale w tej samej miejscowości - Selce w lipcu i nie było zle. Prawda że w samochodzie w dzien skwar ale zawsze jedziemy na noc ![]() Mam zamiar się wybrać na te jeziora ![]() Jak ktoś ma jakieś foty to niech podesle na maila: Seboos90@o2.pl |