MotoNews.pl

MKVII 1.6 16V Dziwny pisk? Dobiegający z przodu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Od jakiegoś czasu zacząłem słyszeć dziwny pisk, który się z czasem nasila. Jak ruszam z miejsca, dam nagle gazu i puszczam to wtedy słyszę pojedynczy pisk. I tak za każdym razem mam gaz , z gazu i w tym monecie pisk, czasami jak wjadę na krawężnik to też słychać. Amortyzatory miałem wymieniane, sworznie, wahacze, łączniki. Na dniach wymieniam cały komplet tuleji z przodu. Zobaczę wtedy czy to ustanie. Zastanawiałem się czy to nie może być wina poduszek silnika? Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc co to może być, jak wymienię tuleje to odrazu dam znać czy ustało.
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: Naitsabe dnia 2010-04-18 17:01:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: Naitsabe dnia 2010-04-18 17:03:56 ]

Przede wszystkim popraw temat bo Ci administracja wyrzuci i nic sie nie dowiesz Szukales w wyszukiwarce?!
Piskow moze byc mnostwo, sprecyzuj czy to piszczy cos od silnika, slizgajacy sie pasek na alternatorze?! Czy raczej skrzypi, zgrzyta cos w zawieszeniu?!

Proszę edytować tytuł na zgodny z

regulaminem działu.

Oczywiście szukałem podobnego problemu na forum ale nie znalazłem nic. Nie jest to pisk z paska. Trwa dosłownie chwile jak szybciej ruszam i nagle zdejmuje nogę z gazu, w tym momencie słychać leki pisk, to trwa dosłownie chwile. Zapiszczy i przestanie i tak w kółko. Strasznie denerwujące to jest.

ja kiedyś miałem podobny kłopot. okazało się że była to wina układu wydechowego. pękła sprężyna która jest na szpilce trzymającej kolektor wydechowy z rura.i w trakcie dodawania gazu silnik dostawał małych wibracji i ocierały się ze sobą kolektor z rura wydechu i piszczało.

Sprawdziłem , ale to nie to. Cały układ wydechowy jest super. Jedynie bede miał do wymiany tłumik bo rdza go strasznie wykańcza.

W tygodniu podjadę do jednego mechanika, jeśli znajdzie i zdiagnozuje, to dam znać co było.