| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2003-09-03 15:40:21 Przyspieszasz kręcąc w przeciwną stronę do wskazówek zegara. opóźniasz kręcąc aparatem zgodnie ze wskazówkami zegara. |
Ronaldo Miłośnik FSO Polonez Atu+ 1.4GTI ... Poznań | 2003-09-03 16:44:30 Hej wam!
Ja mam, podobny problem od dluzszego czasu, nie chodzil mi rowno na gazie, gubil suwy. Wujek ustawial mi zaplon na ucho |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2003-09-03 21:51:26 Na gazie zapłon powinienbyć przyspieszony o ok 4 - 5 stopni. Mnie koszt ustawienia zapłonu i gazu w warsztacie wyniósł 20zł. |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2003-09-04 17:00:14
Ile tylko się dało tzn aparat nie dał się już bardziej przekręcić ? To nie jest tak do końca, że można sobie kręcić aparatem od lewej do prawej ile tylko się da i silnik będzie chodził. To jest dosyć delikatna sprawa z tym kręceniem, jak będzie za bardzo przyspieszony zapłon to silnik też będzie strzelał i chodził bardzo nierówno. Jeżeli masz ustawiony zapłon powiedzmy prawidłowo, uruchomisz silnik i silnik będzie pracował równo, to możesz wtedy, na pracującym silniku zacząć kręcić aparatem i spróbowac przyspieszyć zapłon. Pracujący silnik będzie przyspieszał obrotami pracując równo ale do pewnego punktu, jeżeli przekroczysz ten punkt kręcąc aparatem silnik spadnie z obrotów i zacznie prychać. Co do strzelającego silnika na gazie to prawdopodobnie przyczyną jest zbyt uboga mieszanka powietrzno gazowa. I bedzie strzelał niezależnie od ustawień zapłonu. Na początek radziłbym ustawić zawory, zapłon i gaźnik na benzynie, dopiero później dostrajasz instalację gazową do tych ustawień na benzynie, czyli bieg jałowy na gazie , następnie ilość gazu na registrze , ewentualnie na samym końcu (ewentualnie!!) lekka korekta zapłonem. Oczywiście nowe świece, kable WN i filtr powietrza wskazane. Pozdrawiam |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-09-04 19:08:22 Dokladnie jak napisal arturw. Mozesz sprawdzic w nocy czy nie skacze sobie gdzies iskra po przewodach lub zalozyc jakies inne i przyczaic. Wogole to dziwne w temacie o V6 wypowiadasz sie jakbys sie bardzo dobrze znal na silnikach a tu prosze...
Mylisz sie w wielu przekonaniach co do amerykanskich silnikow ale mniejsza o tamten temat chacialem tylko brzydko wytknac ArturW Co z Twoim Koope ? |
WFO Miłośnik FSO Caro1,6GLE i Caro+GSI Zielonka | 2003-09-04 21:06:59 Wg mojej wiedzy zapłon na gazie powinien być ustawiony o 1-2 stopnie do przodu w porównaniu z benzyną. W moim przypadku na benzynie powinno byc 10, a na gazie 11-12. Wiem to od bardzo dobrego mechanika i do tej pory, od ośmiu lat u mnie się sprawdza. Cała ta heca z zapłonem wynika z tego że, gaz w cylindrze nieco wolniej się spala od mieszanki paliwowo powietrznej. |
SZAKAL-V8 Fiat 125 p KOMBI Kielce | 2003-09-05 12:35:35
a CHCESZ SIE POPORBOWAC!!!! CO DO AMERYKANSKICH SILINKOW??? dLA MNIE FIAT TO JEST ROWER NA 4 KOLACH!!A TO ZE LADU Z IM NIE MOGE DOJSC TO NIE ZNACZY ZE MAM SIE NIE DORZADIZ! POTOT JEST FORUM ZEBY SOBIE POMAGAC NA WZAJEM!! WIEC W CZYM PROBLEM!!!! I CZASMI MAM GO DOSYC KIEDY WSZYSKTO USTAWIAS ZTAK JAK PWOINNO BYC A NADAL JEST ZLE!! TO CZASMI CI RECE OPADAJA!!!! WIEC CO MAM GO NA ZLOM ODDAC????????? CZY MOZE DORADZIC SIE KOGOS KTO MIAL TKAI PROBLEM!!!! NO CO MAM ZROBIC?????? |
SZAKAL-V8 Fiat 125 p KOMBI Kielce | 2003-09-05 12:38:22
hehe I KTO TU SIE MYLI??????????????????????????????????????? CZYZBY NASTEPNY CZLOWIEK KTORY POPIERA POLSKA CIEMNOTE??????????????? DLA CIEBIE PEWNEI TEZ NAJLPESZA JEST HONDA CRX??? HEHEEHEHHEHEHEH |