| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Junit F&F MEMBER 1983 Gdynia | 2010-05-13 17:54:11 witam. może było ale jako ze wyszukiwarka znajduje mi wszystkie tematy nie związane z moim problemem, zakładam nowy temat
postanowiłem wymienić łożyska w skrzyni biegów, zeby po złożeniu sobie czekała, by po remincie budy ją zamontować. problem następujący, po wymianie łożysk wałka głównego i zdawczego, podczas składania wszystkiego do kupy, włożeniu wodzików, wszystkich kołków i kulek blokujących, po założeniu tylnej obudowy i próbie zmiany biegów. biegi blokują skrzynie, tzn po wbiciu jakiego kolwiek biegu nie idzie przekręcić wałkiem głównym ani zdawczym. może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem Hilfe |
Junit F&F MEMBER 1983 Gdynia | 2010-05-13 19:02:50 cichy_b0b bardzo możliwe, szczerze to nie porównałem ich. jutro to ogarne bo już dziś nie mam siły do tej skrzyni ;/ |
Junit F&F MEMBER 1983 Gdynia | 2010-05-14 21:13:36 rozłożyłem dziś wszystko i zacząłem składać od nowa. tulejek nie da się pomylić wszystkie 3 są takie same, tak samo pierścienie synchronizatora są identyko. złożyłem wszystko na "luźno" dokręcając śrubki, nakrętki palcami żeby sprawdzić czy będzie działać. złożyłem tak jak wczoraj i działa ale sytuacja opisana w 1 poście miała miejsce po dokręceniu wszystkiego na gotowo, boje się ze jak wszystko dokręcę znów będzie kupa |
Junit F&F MEMBER 1983 Gdynia | 2010-05-16 19:52:30 śruby dałem te same i raczej to nie jest przyczyną. podkładkę na ataku dałem taką samą co była wcześniej, wiec podejrzewam ze to też nie jest przyczyną, luz powinien być taki sam albo bardzo zbliżony do tego z przed wymiany bo tylko łożyska wymieniałem, reszta stara. jak na razie doszukuje się problemu w tym ze skrzynia jest sucha bez oleju |