Szarpie po przełączeniu na gaz-Stag 300

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie,jak jest zimno o szarpie po przełączeniu,temp przełączania 40*C Po chwili jest ok.
Po wizycie u gazownika i ustawieniu map(zbyt uboga mieszanka) jest ok ale krótko,w niedługim czasie znowu mapy sie przestawiają. Co może być przyczyną szybkiego rozjeżdżania map:confused:

Witam.
Jakie auto i jaka kompletacja instalacji?

Opel Omega 2.0 16V Wtryski Magic-jet,Stag 300,red. Zavoli

i co Panie Croma1,nie wie Pan co może być przyczyną? Jeżdżę do gazownika z tym problemem już ze 2-3 miesiące. To chyba jakiś pyprok,co Pan sądzi?

Witam.
Jest to dziwne pytanie skierowane bezpośrednio do mnie. A na takie dziwne podpuszczające pytania raczej nie mam ochoty odpowiadać.
Miałem także do czynienia z tzw. rozjezdżaniem map ale to się okazywało,że kierowcy sami sobie robili ustawienia lub jezdzili do innych mechaników szukając oszczędności w spalaniu .

Cytat:
2010-04-22 13:27:12, samba-77 pisze:
i co Panie Croma1,nie wie Pan co może być przyczyną? Jeżdżę do gazownika z tym problemem już ze 2-3 miesiące. To chyba jakiś pyprok,co Pan sądzi?

hehehe. Ale Stag ma zapis połaczeń i wystarczy sobie zapisac kiedy sie ostatnio przegladało dane auto i latwo jest dojsc ze ktos grzebał.
A co do tego Staga w Omedze poprawne ustawienie i szarpania napewno nie bedzie. Chyba ze jest jakis bład w montazu bo wiele rzeczy mozna poprawic po fabrycznych gratach.