Na co zwrocic uwage przy kupnie malacza??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Jestem na topie kupna fiaciorka 126p i mam pytanie do was doswiadczonych uzytkownikow tego autka, na o zwracac uwage przy kupnie kaszla??
Napiszcie co nieco zawsze bede wiedzial na co luknac.
Pozdrawiam

ogólnie na całokształt
maluch ma tyle słabych punktów że cięzko powiedzieć na co zwracać uwage , ja osobiście rozglądał bym sie za autkiem w którym blacha jest git , ponieważ reszte można zawsze kupić za grosze

Najważniejsza jest buda i jej stan!! Podłoga nie może być zgnita, przednie mocowania wachaczy i nadkola muszą być (a nie udawać że są!!). Z tyłu mocowanie "bałwanków" powinno być a najlepiej jeśli niepokorodowane (jeszcze takiego nie spotkałem), miejsce styku sprężyn z nadwoziem bez wywietrzników, no i belka przednia wraz z mocowaniem wachaczy musi spełniać normy wytrzymałościowe na "rozchdzenie". Cała reszta powinna być w stanie nienagannym a silnika może nawet nie być. Będzie dużo taniej a jak strzelisz remoncik to będziesz miał jeden kłopot z głowy. To chyba wszystko.

A ja mam propozycje: skoro tematy tego typu powtarzają się na naszym forum co jakiś czas, i powtarzać się będą, to może powinnismy napisać artykół na strone "jak kupić 126p/125p" ?

Cytat:
2003-09-07 10:40:29, MCQUEEN pisze:
A ja mam propozycje: skoro tematy tego typu powtarzają się na naszym forum co jakiś czas, i powtarzać się będą, to może powinnismy napisać artykół na strone "jak kupić 126p/125p" ?

tylko to cięzko sprecyzować
a moim zdaniem dla lajków powinny też być zdjęcia newralgicznych punktów na które należy zwracać uwage

Świetny pomysł!! Przybędzie kolejny artykuł na stronkę a odwieczny problem zakupu autka zostanie w pewnym stopniu załawiony!!
Koniu!! I co Ty na to??

Witam
Jest na mojej stronie:
www.sputnick.republika.pl w dziale porady

Sputnick

Zwroc uwage na bude i wszystkie mozliwe ZONKI ktore moga w niej siedziec. Podloga, zawieszenie. Reszte mozna zrobic za grosze w porownaniu do remontu budy. Poza tym dobra bude bedziesz mogl latwo przemalowac. Mam kaszlaka pol roku i najgorzej bylo z buda.

Jak widzisz silnik zajeb.n.y olejem ,z którego cieknie jak krew z nosa , skrzynia rzeżi na 4 biegu lub też 1 , po jeździe lub podczas jazdy zapala sie ciśnienie oleju to nie bierz grata choćby go ci wciskali siłą , ------wszelkie wycieki plynów to naprawa w którą bedziesz musiał zainwestować ,a lepiej odłożyć na tuning lub zupe do auta, niż go wiecznie naprawiać

Szerokiej drogi