| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-08 18:16:51 mam taki plan: kupic resor odwrocic 2 pioro i tak jezdzic. jakie sa konsekwencje tej przerobki? o ile samochod sie obnizy, jak bedzie sie zachowywal na seryjnych amorkach. slyszalem gdzies, ze nie ma sensu zakladac dodatkowego piora bo cos tam... jaka jest wasza opinia na ten temat? |
Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-09-08 18:25:12 Obracanie pióra jakoś mi nie leży, trochu mi to wiejskim tuningiem zalatuje. A dodawanie pióra...... w sumie na nierównościach jest troche nieciekawie, jeszcze nie wiem jak to będzie po zmianie amorów na twardsze.......... ktoś może się wypowie?
|
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-09-08 18:31:37 Są gusta i guściki!! Prawda jest taka, że jednemu będzie dana przeróbka będzie odpowiadać a drugiemu nie przypadnie do gustu. Tak jak kolor lakieru!! Ja jestem na etapie dokładania kolejnego pióra i wtedy będę mógł cokolwiek powiedzeić na ten temat. Z wlasnego doświadczenia wiem, że najlepiej jest dochodzić i szukać złotego środka samemu kożystając jednak z czyichś doświadczeń!! Samemu kombinować jest za drogo i za długo a odwzorowywać wiernie przeróbki innych właścicieli aut też nie zawsze jest najlepiej!! Najlepiej oblookać, dotknąć, przejechać się wyciągnąć wnioski dołożyć odrobinę własnej inwencji twórczej i gotowe! |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-09-08 18:58:32 będzie bardzo niski i miękki /opinia zasłyszana/ po samym odwróceniu pióra. WT to raczej nie jest, bo malacze w sporcie tak jeździły. a co do dodatkowego pióra, to ja mam i rzeczywiście na nierównościach koła nie idą po asfalcie - ale z drugiej strony są pióra i pióra |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-08 20:48:27 no wlasnie slyszalem, ze po dolozeniu kolejnego piora z malucha zrobi sie ping-pong i kola beda na nierownosciach tracic kontakt z asfaltem na zbyt dlugi czas. mimo wszystko jak powiedział simon pq warto probowac. pozyjemy zobaczymy |